Edibe GÜLNAR


BİZ DE HALKIN İÇİNDE GEZİYORUZ

İktidar partisi olan AK Parti’nin parti kurmayları ‘ekonomik sıkıntıları biz de görüyoruz.


İktidar partisi olan AK Parti’nin parti kurmayları ‘ekonomik sıkıntıları biz de görüyoruz. Biz de halkın içindeyiz, geziyoruz’ diyerek aslında pahalılığı, enflasyonu görüp itiraf ediyorlar.
Sevinelim mi? Üzülelim mi? Ona karar verecek olan bireyin kendisidir.
Ben de halkım. Sokakta yürüyorum, mahalle bakkalından alışveriş yapıyorum. Pazara gidiyorum. Dolmuşa biniyorum. Kıt imkânlar ile alışveriş yapıyorum çarşı-pazarda… Halkın bu ekonomik sıkıntıya getirdiği tek yorum var. “İnatla ülke yönetiyor…”
İnsanlar artık bu kanaati kabullenmeye başladılar. Bu bir tehlikedir. İnatla ülke yönetimini temin ettiğini düşündüğü AK Parti’nin tutumunda değişiklik olmaz ise insanlar dün verdikleri desteği bugün geri çekerler. İnsanın doğasında vardır bu tavır alma.
AK Parti Milletvekilleri ile birebir görüştüğümüzde bizim gibi düşünüyorlar. Bizim söylemlerimizi onlar da söylüyorlar. Lakin bize söylediklerini çıkıp ulu orta söyleyemiyorlar. Birde böyle durumla karşı karşıyayız.
Ekonomiden sorumlu olan isimlerin hayat normal seyrinde devam ediyor gibi davranıyor olmaları da tehlike… Çünkü kararı verecek yerde oturanların bu kadar duyarsız kalmalarının eziyetini yurttaş çekiyor. Yurttaş ezilir ise bir sonraki dönemde sandık önüne gelirse o sandıkta ezilmesinin karşılığını oy olarak yansıtır…
Tehlike burası olsa gerekir.
Biz neden ortak akıldan uzaklaştık. Biz neden bu kadar kötü bir ortama doğru savrulduk. Pandemi sonrasında tüm ülkeler etkilendi ekonomik olarak burası tamam. Aldık kabul ettik. Lakin Türkiye’deki faiz indirimlerinin de bir başka örneğini Dünyada görmüyoruz, yaşamıyoruz. Faiz indirilince dolar yükseliyor. En basit anlatımı ile sonuç bu…
Yazımın başında söyledim. Biz de halkız, biz de insanların arasında dolaşıyoruz. İnatla yönetim tarzı gösterildiğinin altını çizenleri bir kez olsun oturup dinlemek gerekmez mi? Siz ne diyorsunuz? Diyerek onlara sorulmaz mı? Onların görüşü alınmaz mı? Niçin yapılmaz?
Siyaset adına böyle davranılıyor ise tamamen yanlıştır. Kaybeden biz oluyoruz.
Emeklilerin maaşlarına ne kadar gelecek? Diye bütün emekliler bekleyiş içinde. Bakın görün onlar da memnun olmayacak şekilde bir zamla karşı karşıya kalacaklar. Ülkede halinden memnun olanlar dolara para yatırıp para ile para kazananlar. Aksini düşünemiyorum dahi.
Cumartesi günü mahallemize Pazar kuruldu. Birkaç kalem meyve, sebze alayım diyerek Mithatpaşa Mahallesi’ndeki pazara gittim. Salatalık 10 lira, patates 5 lira, Patlıcan 6 lira…
Biberin kilosu 12 lira…
Tane ile meyve ve sebze alma dönemine başladık.  Bizi bu hale getirenlere sanırım herkesin söyleyeceği bir şeyler vardır.
Onu da vakti saati gelince herkes söyleyecektir diye düşünüyorum. Hayat pahalılığının altında ezilen yurttaşımıza da son bir uyarımız olsun.
Sizi yurttaş olarak düşünmeyenlere ne yapacağınızı bilirsiniz…