Her kim işgal ettiği makamda hizmet üretirse o hizmet edeni takdir etmek gerekir. Şahsım olarak bugüne kadar eksikliği dile getirip çözüm yolu bulunması adına gayret sarf ettiğim kadar da, var olan hizmeti de takdir etmesini bilmişimdir.
İnsanlık da, gazetecilik de bunu gerektiriyor. Elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz.
Adana Şehir Hastanesi’nin sözleşmesi yenilenmeyen eski başhekimi döneminde atıl vaziyette tutulup bir türlü hayata geçirilmeyen hizmetleri gündeme taşıyarak ‘Neden hizmet üretilmiyor?’ sorusunu sorma ihtiyacı duyarak hareket ettik.

Novo Nordisk Türkiye ile Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında imzalanan 5 yıllık işbirliği protokolü kapsamında klinik araştırmaların yanı sıra eğitim, bilim ve AR-GE alanlarında ortak çalışmalar yürütülecek. Başhekim Doç. Dr. Osman Çiloğlu (fotoğrafta) programda konuşma yaptı. ( Eren Bozkurt – Anadolu Ajansı )
Bugün yeni dönemde yani Başhekimlik görevini Doç. Dr. Osman Çiloğlu Beyin getirilmesinden sonra Rönesans Holdinge kira bedeli ödenip bir türlü açılmayan yoğun bakım ünitelerinin hizmete girmesini görmek de şahsen beni mutlu etti.
Evet, yıllarca doktoru olduğu halde hemşiresi olmadığı için, yönetim kademesindeki eski yöneticilerinin hizmete sokmadığı boş odalardan 4 adedinde koroner yoğum bakımların açılıyor olmasını memnuniyetle karşılamak sanırım hakkımız olsa gerek…
Sayın Doç. Dr. Osman Çiloğlu, 10 hastanın yatacağı koroner yoğun bakımı hizmete soktu bu hafta içerisinde. Açılan koroner yoğun bakım 1 adet olup, diğer 3 adet yoğun bakım ünitesi de yılbaşından önce hizmete girecek. Yoğun bakım ünitesini hazırlamakla görevli olan bugüne kadar bu sorumluluğunu yerine getirmeyen ilgililere verilen talimatlar meyvelerini vermeye başladı.
Bu da ’En az 40 kişinin hayatını kurtarmaya vesile olacak’ koroner yoğun bakım ünitelerinin Adana halkının hizmetine sunulması demektir.
Sağlık teşkilatıyla ilgili yapılan haberlerin de bu ünitelerin kazandırılmasında, sağlıkta yanlış giden seyirlerin değiştirilmesinde etkisinin olduğunu da görünce ayrıca bir gazeteci olarak mutlu oluyoruz.
Adana İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine 15 yeni ambulans kazandırıldı. Bu kazanım da Adana için önemli bir kazanım. Emeği geçenlere teşekkür edelim. Her kim, yönettiği kurumda koltuğunun hakkını vererek o kurumu çekip çevirebiliyorsa, dirayetli duruşu ile etki altında kalmadan hizmet üretiyorsa, mesleğimizin gereğince takdir edip en azından bu kıymetli değerlerin yüreklenmelerine vesile olmak gerektiğini düşünenlerdenim.
Takdirden açılmış iken konu, bir takdir edilmesi gerektiğine inandığım bir başka sağlık kuruluşu ve onun idarecisini de burada anmadan geçemeyeceğim.
Yüreğir Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin hizmetlerinin aksaksız ve sürdürülebilir bir şekilde yerine getirilmesinde dirayetli ve çalışkan kişiliği ile çalışan Adana’mızın evladı Dt. Gözde Kılınç Hanımefendinin de çalışmalarına yakından tanıklık edince inanın mutluluğumuz bir kat daha arttı.
Hasta öncelikli, zaman mefhumu düşünmeden, devletin varlığını insanlara hissettiren, konusunda uzman isimlerle çalışarak verilen hizmetin sürekliliğini, kalıcılığını ve başarısını da katlayarak artırmaya yönelik Gözde Hanımın gayretlerini de önemsiyorum. Kendisinin şahsında tüm Yüreğir Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi personellerini kutluyorum.
Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar Beyin son dönemde hastanelerdeki yöneticilerle yaptığı sözleşmelerde tercih ettiği isimlerin önceki yıllardaki isimlerle mukayese edildiği zaman daha sağlıklı tercihlerin yapıldığını sahada yaşayarak görüyoruz. Bunu da Adana adına kazanım olarak görüyorum kendi açımdan.
Arkadan gelen genç isimlerin önünün açılması adına, ehliyetsiz ve likayatsız oldukları halde arkalarını siyasete dayayıp makam ve hatırı sayılır nitelikte maaş alanlardan Adana bir kurtulsa sağlıkta hizmet bir o kadar daha başarılı ve güzel olacak.
Göç gide gide düzeliyor…
Bir kısmı Türkiye dışındaki Tıp Fakültelerinden mezun olup hekimlik yaptıkları süre çok az olan, diğer kısmı okuldan mezun olduktan sonra hekimlikte çok az süre kalıp ömrü idarecilik yaparak geçenlerden ve hemşire, ATT gibi hekimlerin üzerinde yöneticilik yapmaları tıbben ve etik olarak da doğru olmayanlardan kurtulur ise Adana İl Sağlık Müdürlüğü, bir o kadar daha başarı beraberinde gelecektir.
Burada bir hususa daha dikkat çekmek istiyorum. Şu siyasi partilerin il başkanları da her şeye müdahil olma huyundan bir vazgeçsinler artık. ‘Benim kırmızıçizgim’ diyerek söze başlayıp asla o makamın köşesinden geçemeyecek kişileri yönetici yaparak göreve getirilip onların yüksek maaş almaları için referans olmayı da siyasi partilerin il başkanları bıraksın artık!
Vallahi çok gülünç duruma düşüyor bu il başkanları…
Netice itibariyle ‘Bu hizmet takdir edilir’ diyerek başladık ve yine bugün sağlık teşkilatına dair bilgileri okuyucularımıza aktarma ihtiyacı duyduk. Sağlıklı kalın diyerek de yazımıza nokta koymuş olalım…

