HÜSEYİN ERCİYES


Bu tarihi fırsatı kaçırmayalım Vilayetlik hakkını geri isteyen KOZAN

Bir yol hikayesi yazıp sizleri maziye götürüp duygusal anlar yaşamanıza sebep olmak isterdim.


Bir yol hikayesi yazıp sizleri maziye götürüp duygusal anlar yaşamanıza sebep olmak isterdim.

 Maalesef bunu yapamıyorum.

Ortada gerçekler yüzüme Osmanlı tokadı misali vururken kimseye hikayeler ile avutamam.

Şimdi birilerinin gelecek uğruna gösterdiği şahsi mücadelesi ile’ de uğraşamam.

Türkiye cumhuriyetimiz bu yıl 100. Kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

Kutlamalar kapsamında 100. Yılda 100 vilayet projesi devletimizin yetkili birimleri tarafından çalışılıyor. Çalışmalar taslak haline getirildi. 

Ulusal medya haber bültenleri ve açık oturumlarda 100 vilayet meselesi dilendiriliyor.

Bu durumda bilindiği üzere ülkemizde 34 ilçe vilayet olmak için mücadele ediyor.

Yaşadığımız Kozan bölgede bilinen en eski tarihe sahip 2. İlçe bölge tarihinde Tarsus ilçesinin 7 binlik Kozan ilçesinin ise 5 bin yıllık tarihi bilinmektedir.

Dünya kültür mirası geçici miras listesinde yer alan Anavarza antik kenti başta olmak üzere kaller şehri olarak adlandırılan, coğrafi konumu ile çevresindeki ilçelerin adeta abisi konumunda bulunan Mansurlu inderesi yolu ile Akdeniz’i İç Anadolu bölgesine en kısa mesafede bağlayan yola sahip olması ile, dünyaca ünlü demir ve krom maden yataklarına sahip olması ile dünya sıralamasında sofralık narenciyesi ile tescil alabilme başarısını gösteren,  ve daha sayamadığımız yüzlerce özeliği ile kösesinde masum devletinin 1926 yılında haksız olarak aldığı vilayetlilik hakkının hüznü ile tam 97 yıldan buyana devletine ve milletine bağlı devletinin birliği vatanın bütünlüğü bayrağının inmezliği ezanın dinmezliği için adeta canından vaz gecen bu topraklar için 97 yılın ardından bir güneş doğuyor.

33  ilçe kendilerinin il yapılmasını isterken, bizler Kozan olarak elimizden alınan vilayetlik hakkın geri verilmesi için uzun zamandan buyana sesimizi yükseltiyoruz.

Siyasiler başta olmak üzere yıllardan buyana ucuz siyasetler ile bölge insanın kösesinde masumca beklemelerini becerdiler. 

Ne imiş efendim. Kozan Adana’dan ayrılır ise sözde azınlıklar adana yönetimini ele geçirirlermiş. Devletin askeri kanatının Kozan adına alınmış özek kararı varmış. Vs. geçin bu aslı astarı olmayan yalanları.

Yıl 1926 dönemin milletvekileri Ali Şadi Çelik ve Ali SaipUrsavaş Kozan ilinin ilçeye düşürülmesi oturumuna katılmamışlardır.

Bu nasıl bir acıdır. Anlatamam

Bu acının üzerine bizleri temsil eden milletvekilerimizbrokratlarımızda maalesef bu acının dindirilmesi için hiçbir mücadele göstermemişlerdir.

Sürekli olarak halkı oyalayan kişilerin istekleri için mesai harcayan toplumun genel ihtiyaçlarını yok gören siyesilerimizin aynanın karşısına geçip kendi kendileri ile hesaplaşmaları gerekiyor.

Bugün artık sitem edeceğimiz bir vekilimiz dahi yok desek yeridir.

Şimdi 4 yıldan 4 yıla seçimleri ile gündeme gelen oda başkanları Kozan belediye başkanı Kozan kaymakamı kozan kent konseyi kısaca bu şehirde yaşayıp nefes alan herkes’in taşın altına ellerini koyma vakti gelmiştir.

İlk adım lobi çalışmaları başlatılmalı. Ve ana yasa mahkemesine vilayetlik hakkının iadesi yönünde dava açılmalıdır.

Bu mesele şehrimizin ortak meselesidir. 

Sen ben yok 

Biz varız. 

Gelin bir olalım. 

Bu tarihi fırsatı kaçırmayalım…