Kurtuluş KILINÇ


BÜYÜKŞEHİR'DE KURUM HAFIZASI OLAN BİR KİŞİ YOK MU?

Yazdığım yazıların bir kısmında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yaptıkları, yapması gerekirken yapmadıkları ya da hiç yapmayı düşünmediklerini konu edinince bir takım çevrelerden hep aynı eleştiriyi alıyorum; "Neden gündemine hep Zeydan Karaları alıyorsun?"


Yazdığım yazıların bir kısmında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yaptıkları, yapması gerekirken yapmadıkları ya da hiç yapmayı düşünmediklerini konu edinince bir takım çevrelerden hep aynı eleştiriyi alıyorum; "Neden gündemine hep Zeydan Karaları alıyorsun?"

Zeydan Başkan ile birçok kez özel röportajlar yapmış, canlı yayınlar gerçekleştirmiş ve düzenlediği basın toplantılarına katılmış bir basın mensubu olarak şunu net bir şekilde ifade edeyim ki benim Zeydan Başkan'ın şahsıyla hiçbir sorunum yok. Olma ihtimali de yok.  Ancak eğer bir koltuğu işgal ediyorsa ve koltuk bu şehrin seçilmiş en üst makamıysa, bu şehirde yaşayan bir insan olarak elbette ki bazı konularda fikrimi beyan etmek bir gazeteci olarak benim hakkım.

Bu uzun girişin ardından yine birileri için çok basit ama bu şehrin kurumlarının itibarını korumak isteyen insanlar için çok önemli bir konuya dikkat çekmek istiyorum.

 29. Uluslararası Altın Koza Film Festivali ile ilgili bazı konulara itirazım var. Aslında itirazım çok da şimdilik bir kaçını yazacağım. Gerisini daha sonra sizlerle paylaşacağım. (Bunu da şimdiden yazayım da bir kısım zevat o yazıdan sonra da; "Başka işin yok mu?" demesin.)

Önce problemlerin en küçüğünden (!) başlayalım.

Koskoca, uluslararası film festivalimizin internet sitesi çalışmıyor. Düşünebiliyor musunuz? Konuyla ilgili bir fikir edinmek isteseniz, Altın Koza Film Festivali'nin https://altinkozaff.org.tr/ adresindeki resmi internet sitesi çalışmıyor. 

"Başkanım! Site yok."

"Domain süresi mi bitmiş? Hosting alanı mı dolmuş? Ne olmuş? Tabi o kadar kullanırsanız çalışmaz."

"Başkanım site komple yok. Çalışmıyor. Siteyi açtınız bari sayfaları çalıştırın. Sayfaları çalıştıramayacaksanız bari siteyi açmayın." 

Nasıl basit dertlerim var görüyorsunuz.

Hadi biraz vitesi yükselteyim; Neden bu meseleyi marjinalleştirip, hep belirli dünya görüşünden insanlara mesela 'onur' ödülleri verilir?

Son yıllarda işinden çok siyasi düşünceleriyle boy gösteren ve adından ancak bu şekilde söz ettirebilen Müjdat Gezen gerçekten onur ödülü hak edecek ne yaptı? Müjdat Gezen belli bir karakter oyuncusu olmasının ötesinde örneğin Şener Şen'in yaptığı gibi kaç farklı rolde oynayıp da başarılı olabilir, adından söz ettirebilir.

Birilerinin bunu da beğenmediğini şimdiden hissediyorum. Hadi vitesi biraz daha yükselteyim. Bu organizasyonun iki büyük programının sunucusu kim?

Birisi Onur Ödülleri diğeri ise Büyük Ödül Töreni olmak üzere iki büyük programın da sunucusu Adanalıların geçmiş yıllardan yakından tanıdığı bir isim; Meltem Cumbul.

Bu hanımefendinin diğer skandallarının yeri burası olmadığı için şimdi yazmıyorum ama geçtiğimiz yıllarda Adana Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olarak katıldığı 24. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinde yaptıklarını unuttunuz mu?

Kendi sığ dünya görüşünün tüm kinini uluslararası alanda bile birçok ödülle Türkiye'nin adını duyurmuş başarılı bir yönetmen üzerinden tüm Adanalılara boca etmişti.

Ardından tüm Türkiye günlerce Semih Kaplanoğlu'na yapılan bu kabalığı konuşmuş, konu uluslararası arenada bile konuşulmuştu. İşin kötüsü Meltem Cumbul o hareketiyle ve sonradan yaptığı açıklamalarla Altın Koza Film Festivali'ni (o zamanki adıyla Adana Film Festivali) sabote etmişti.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bir daha Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Meltem Cumbul ile asla bir program yapmayacağını ve Cumbul'un özür dilemesi gerektiğini söylemişti.

Kıymetli okuyucular; kurumların bir hafızası vardır. Meltem Cumbul'un o skandallarından olumsuz manada en çok etkilenen Adana olmuştur. O dönemde herkes olayın Adana'da yaşanmış olmasının normal olduğunu söylemişti. Meltem Cumbul bir kez bile özür dilemeden pişkinliklerine devam etmişti.

Şimdi bu hanımefendi yine Adana'da yine Altın Koza Film Festivali'nde iki büyük programın sunumunu gerçekleştirecek.

Büyükşehir'de görev yapanların, bu milletin vergisiyle maaş alanların içinde kurum hafızası olan tek bir kişi bile yok muydu? Nasıl olur da şehrimizi, festivalimizi rezil etmiş bir kişiye yeniden görev verilir. Nasıl olur da kimse bu işe bir DUR! demez?

Haydi, Meltem Cumbul'un utanması yok, tek derdi para... Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki aklı evvellerin derdi ne? Adana'ya, Adanalı ya bu ihanetleri neden? 

Şimdilik burada bir virgül koyalım. Festivalle ilgili daha yazacak çok şey var. Merak etmeyin festival sona ermeden yine bu sütunlarda sizlerle paylaşacağım.

Kalın sağlıcakla.