Edibe GÜLNAR


CHP'NİN OYLARI DÜŞMEYE BAŞLAMIŞ

Son yapılan anketler kamuoyu ile paylaşıldığında yerel seçimlerde oy patlaması yapan CHP’nin oylarının düşmeye başladığı ifade edilmeye başlanıldı.


Son yapılan anketler kamuoyu ile paylaşıldığında yerel seçimlerde oy patlaması yapan CHP’nin oylarının düşmeye başladığı ifade edilmeye başlanıldı. Bu durum CHP için bir tehlike olsa gerekir.

Aksoy Araştırma Şirketi bir anket yayınladı. Bu ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP'nin puanı 32.6 oldu ve ilk sırada yer aldı. CHP'yi 30.5 puan ile AKP takip etti. MHP'nin puanı 9.9 olurken, DEM Parti'nin puanının 8.3 olduğu görüldü.

Diğer partilere gelince, İYİ Parti yüzde 4.7, YRP yüzde 4.3, Zafer yüzde 3.5, TİP yüzde 1.6, SP ise yüzde 0.5…

CHP’nin oylarında her geçen gün düşüşün ortaya çıkmasının nedenlerini bence CHP’nin genel merkezinin kendisinin oturup düşünmesi gerekiyor. Genel başkan olan Özgür Özel’in tutarsız olan siyasi yaklaşım ve tavırları, yerel seçimlerde CHP’ye oy veren başkaca partili olan seçmeni ürkütmeye başladı.

Bazen yüksek vitesle aracı kaldıran sürücü gibi davranan Özel, bazen de aniden geri vitesine takarak hareket eden sürücü gibi…

Bu tür yaklaşım bir genel başkana zarar verir. Emrivaki tavır gibi hareket etmeler de söz konusu Sayın Özgür Özel’de…

Önümüzdeki süreçte il ve ilçe teşkilatlarında seçimlere gittiğinde Sayın Özel, CHP içinde o kadar çok eleştirilere neden olacak ki o vakit partinin içinde farklı bir yapılanmalar söz konusu olacak gibi.

Bir yanda Kemal Kılıçdaroğlu, bir yanda Ekrem İmamoğlu, diğer yanda Mansur Yavaş…

Üç başlı rakip ve Özgür Özel…

Bence CHP’nin acilen ‘ortak akıl ile hareket ederek’ iki kere düşünüp bir kez konuşması yani anlamlı hareketlere imza atması gerekir. Bunu yaparlar mı?

Yapmaları gerekir.

Yapmaz iseler çok daha diplere doğru seyir ederler. Yerelde seçim kazanan belediyelerin başkanları yüzünden CHP’nin oy kaybına uğradığını da buradan net bir şekilde söyleyebilirim.

Bunu da Sayın Özgür Özel bir kenara not etsin lütfen…