Özcan ALADAĞ


CİMER DEDİ Kİ, 'LÜZÜM GÖRÜRSEK!'

Öncesi BİMER’di, şimdi ise CİMER oldu. Yurttaşın şikâyetlerini dikkate alana CİMER’e yapılan şikâyetlerin akıbetinin ne olduğunu öğrenmek isteyenlere yol göstermesi adına bu yazımda CİMER ile yaşadığım bir olayı bugün okuyucularıma izah etme ihtiyacı duyuyorum.


Öncesi BİMER’di, şimdi ise CİMER oldu. Yurttaşın şikâyetlerini dikkate alana CİMER’e yapılan şikâyetlerin akıbetinin ne olduğunu öğrenmek isteyenlere yol göstermesi adına bu yazımda CİMER ile yaşadığım bir olayı bugün okuyucularıma izah etme ihtiyacı duyuyorum.

Malumunuzdur, Kozan İlçe Sağlık Müdürünün ilçeden Adana’ya merkeze alınması olayını ve arka planını gazetemizde haber ve yorum olarak değerlendirip kamuoyunu bilgilendirdik.

Ortada bir şikâyetçi var. İddia edildiği üzere ithamlar var. İlçe sağlık müdürünün belge konularak yöneticilik yaptığı kurumundaki gelişmeler şikâyete konu olmuş.

Biz haberleri kamuoyu ile paylaştığımızda gerek Adana Valiliği’nin gerekse de İl Sağlık Müdürlüğünün konuyla ilgili haberi yapan kuruluş olarak bizlere ‘ayrıntılı bilgiyi’ vermesini beklediğimizde bu yanıtı alamayacağımızı biliyorduk!

Ne için ‘alamayacağımızı biliyorduk’ diyorum. Emsalleri var da onun için.

Bu şehirde iki hastanenin arşivleri yandı. Günlerce yetkililere sorduk. Ne faillerini açıkladılar, ne de yangının çıkış gerekçesini. Bunları açıklamadıkları gibi orada yanan malzemelerin içeriğini bile sakladılar! Tutulan yangın raporlarını bile kamuoyundan gizlediler!

Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğundaki okulda gerçekleştirilmek istenilen ‘Panayır kurulumu’  konusunu haberleştirdik. Olayı kapatmak adına ellerinden geleni yaptılar!

Lezzet Festivalinin bütçesini, harcama kalemlerini günlerce yazarak sorup bu bilgileri kamuoyu ile paylaşın diyerek feryat ettik. Suskun kaldılar…

Daha sizlere onlarca örnek verebilirim.

Kozan İlçe Sağlık Müdürü ile ilgili bu konuyu da dile getirdiğimizde bu örneklerde olduğu üzere yanıt alamayacağımızı biliyorduk.

Konuyu CİMER’e şikâyet anlamında iletip akıbetini yasal yollardan öğrenelim istedim. CİMER’e yapılan şikâyetimin sonucu geldi, elime ulaştı!

Sıkı durun şimdi! CİMER’in yanıtını siz kıymetli okuyucularımla paylaşıyorum. Yanıt aynen şöyle.

“Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup, müdür ise incelemenin selameti açısından il emrine alınmıştır. Bakanlık teftiş kurulu Kozan’da incelemelerini sürdürmekte olup, LÜZÜMU HALİNDE size bilgi verilecektir”

Lüzumu halinde bilgi verilecek bizlere!

Lüzum etmez ise vermeyecekler!

Bakın görün, lüzum etmeyecek!

CİMER’den gelen yanıt ile inanın şaşkınlık yaşadım.

Biz gazeteciler kimiz ki lüzum edilen meslek gurubu olalım!

Bize ne oluyor ki, böyle haberler yapıyoruz!

Bir defa da olsun LÜZUM etsin artık.

Sizlerin lüzum edip etmediğine karar vermenizi beklerken, inanın buna biz konunun akıbetini öğreniriz!

Önceki haberlerimizdeki sorularımızın yanıtlarını da öğrendik aslında. Bunu da öğreniriz. Hiç sıkıntı yok…

Siz lüzum edip etmediği konusunda karar vermek için düşünmeye devam ederken biz de bu tür haberlerimizi yazmaya devam edelim.

Hayırlı işler olsun herkese…