Özcan ALADAĞ


EMEKLİ DERNEKLERİ NE İÇİN VAR?

Devletin bakanı önceki gün televizyon ekranlarına çıkarak emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilen bin 100 liralık ücrete zam yapılmayacağını, yani artışın söz konusu olmadığını ve bu anlamda bir çalışma yapılmadığını söyledi.


Devletin bakanı önceki gün televizyon ekranlarına çıkarak emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilen bin 100 liralık ücrete zam yapılmayacağını, yani artışın söz konusu olmadığını ve bu anlamda bir çalışma yapılmadığını söyledi.
Emeklinin çektiği sıkıntıyı bilmeyen yok. Maalesef bu konuda muhalefet ses çıkarıyor. İktidar ise çıkan yüksek tondan sesi duymazlıktan geliyor. Artan enflasyon karşısında emeklinin aldığı maaş pul oldu. Lakin kimsenin umurunda değil.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emeklinin bayram yardımlarının artırılması gerektiğini her fırsatta dile getirip kendi iktidarlarında bu rakamı yükseltip en az asgari ücret seviyesine getireceklerinin sözünü veriyor.
AK Parti’nin milletvekilleri de halkın içine girip onlarla buluşuyor. Bir Allah’ın kulu çıkıp bu vekillere emeklinin derdini anlatmıyor mu? Bu milletvekili kardeşlerimizin yakınlarında hiç emekli yok mu?
Ne yazık ki ülkede ‘derin bir yoksulluk’ yaşanıyor. Emekli, ay sonunu getirmeyi bırakın ayın ortasını bile getiremez durumda. Artan fiyatlardan sonra emeklinin parasının pul olduğunu gören iktidar, emeklinin durumunu iyileştirme adına bir gayret içinde olmuyor, olamıyor.
Bu gidişat da ne emekli için, ne de AK Parti Hükümeti için iyiye doğru gidişat değil. 13 milyon emeklinin yaşandığı ülkede emekliler birlik olup bir parti kursalar iktidar olurlar. Gelin görün ki emekliler de bunu başaramıyor…
Türkiye genelinde emekli dernekleri ne iş yaparlar? Seçimleri söz konusu olduğunda emekli dernekleri başkanlığına onlarca kişi emekli oluyor. Binlerce üyeleri var. Kesilen paralara bakıyorsunuz dev asa bütçeler…
Emekli derneklerinin yönetimlerine bakıyorsunuz yolsuzluk içindeler. Adliye, karakol, emniyete alınmalar, usulsüzlükler diz boyu. Emekli derneklerinin işi emeklinin hakkını savunmaktır. Gelin görün ki bu hakkı savunmaya bir kenara bırakın bir tek kelam edip ‘Emekli isyanda’ çağrısında bulunamıyorlar.
Bakanın açıklamasına yorum dahi yapamıyorlar. Bir basın açıklaması yaparak tepkilerini göstermek yerine sosyal medya hesaplarından kısık bir sesle tepki koyuyorlar. O sosyal medya hesaplarıyla ancak kendi yakın çevrelerine seslerini duyurmuş oluyorlar.
Aldıkları maaşı, kullandıkları makamı bir türlü hak etmiyorlar.
Bunu bir eleştiri olarak alıp bir kenara koyun. Eğer siyasilerde olmasa emeklinin sesini kimse duymayacak.
Bence emeklilerin bu halini iktidarın anlaması gerekiyor. Yaklaşımının olumlu olması gerekiyor. Bin 100 lira olan bayram ikramiyelerini artırmaları gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyin acilen bu konuya el atması gerekiyor. Yoksa gidişat hiç iyi değil…
Emekli insanlarımız Ramazan Ayında koli yardımları alır duruma geldiler. İnanın bu konuda samimiyim. Emekli arkadaşlar dağıtılan kolilere ulaşmak adına isim yazdırıyorlar kuruluşların listelerine. Sıkılarak, üzülerek…
Yıllarca çalışmış, emek vermiş. Emekli olmuş. Emekliliğin tadını çıkarmak isterken rezillik yaşıyor bu ülkenin emeklisi. Benim izah ettiğim bu konuları bilmeyen, yakından tanıklık etmeyen yok aslında. Biz onların sesi olalım isteyerek emeklinin durumunu ortaya koymaya çalışıyoruz.
Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın acilen bu konuya el atmasının elzem olduğuna işaret ederek himmetlerini bekleyen emeklilere bayram öncesinde müjde vermelerini hassaten rica ediyorum.
Adım Hıdır, elimden gelen budur misali…