Edibe GÜLNAR


EMEKLİYE 25 DOĞALGAZA 38 ZAM!

Hak mıdır? Adalet midir? Bilmiyorum ama emekliye yüzde 25 zammı reva görenlerin doğalgaza yaptığı yüzde 38’lik zam insanları yaralıyor.


Hak mıdır? Adalet midir? Bilmiyorum ama emekliye yüzde 25 zammı reva görenlerin doğalgaza yaptığı yüzde 38’lik zam insanları yaralıyor. Acıtıyor…

BOTAŞ, dün itibariyle geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife tablosunu yayımladı. Buna göre, ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatına yüzde 38 zam geldiğini kamuoyuna duyurdu.

Bu uygulama halk arasında ‘Kaşıkla verdiklerini çömçe ile alıyorlar’ olarak yorumlanıyor. Evet, aynen böyle…

Ekonomiyi düzeltmekle mükellef olanlar halkın halinden anlamıyorlar maalesef. Anlamış olsalar, sokağa kulak verseler bu kadar acımasız olmazlar.

Sonra da dönüp o halkın himmetine sığınıyorlar. O vakit halkın da söyleyecek sözü olacaktır elbette.

Memleketin her yerinden doğalgaz fışkırıyordu! Doğalgaz bulmuştuk. Daha ucuz doğalgaz kullanacaktık!

Olmadı…

Sanırım olmayacak da…

Ekonomistler konuyu değerlendirdiklerinde resmi yılsonu enflasyon tahmininin yüzde 38 olduğu için doğal gaz zammının da yüzde 38 ile sınırlı tutulduğunu söylüyorlar.

Umarım enflasyon böyle olur…

Lakin sokağın enflasyonu hiç bunu göstermiyor. İnsanlar yiyecek yek ekmeğe muhtaç hale geldiler. Dul ve yetimler ne yapsınlar? Aldıkları üç kuruş ile tencere kaynamıyor. Evde dirlik yok…

Bütün bedeli vergi ve zamlarla milletin sırtına yıkmak çözüm mü?

Değil…

O vakit bunun idrakine varılması gerekiyor.

Önce elektriğe, şimdi de doğalgaza yüzde 38 zam geldi. Ağır enflasyon nedeniyle reel ücretlerin bu kadar düştüğü bir yerde bu denli büyük zamlar, uygulanmakta olan eksik ekonomik programının sürdürülebilirliği için bile ciddi risk gözüküyor.

Bu zamlarla bütçe açığı kapanacak da, halkın açığı ne olacak? Mehmet Şimşek çıkıp bunu bir izah etmiş olsa da bizler de bilsek.

Mutlu azınlık, mutsuz çoğunluk…

Nereye kadar gidecekse…

Allah sonumuzu hayır kılsın…