Edibe GÜLNAR


EMEKLİYE VAR, DUL VE YETİME YOK MU?

Bir karar alıyor devletin yetkili mercileri, bu kararı alırken eksiklik yapıyorlar.


Bir karar alıyor devletin yetkili mercileri, bu kararı alırken eksiklik yapıyorlar. Sonra akılları başlarına gelip ‘pardon’ diyorlar ama olan bu karardan olumsuz etkilenen insanlara oluyor.

Dün itibariyle emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilme imkânı veren karar yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesislerinin emekliler için kullanımı da mümkün olacak. Karar 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Peki, 31 Aralık 2024 tarihinden sonra yararlanma ne olacak?

O vakit bakarız misali…

Emeklilere bu imkânlar sağlanırken dul ve yetimlere bu konuda bir faydalanma sağlanamaz mı?

Neden dul ve yetimler düşünülmez?

Dul ve yetimlerin parası bu yüzde 15’i dahi ödemeye yetmez mi diye düşündüler acaba?

Çok ilgincime gitti bu olay. Dul ve yetimleri de buna dâhil etmiş olsalardı ne olurdu?
İşin özünde emeklilerin evinden çıkıp kıpırdayacak halleri yok: Aldıkları bu maaşla bu tesislerden ve indirimlerden yararlanma imkânları var mı?

Yok…

Bu paketi açıklayan sayın bakan bakınız emekliler için nasıl bir kolaylık getirmişler, onu birlikte okuyalım isterseniz.

“Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır.

PTTcell tarafından emeklilere özel Emekli Paketi oluşturuldu. PTT Kargo'da emeklilere özel indirim sağlanıyor. TCDD'de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandı. YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temelli 3. Yaş Üniversitesini yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yerli ve milli ödeme sistemimiz olan Troy ile bankalarla yaptığımız protokol çerçevesinde emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dâhilinde, giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak"

Sayın bakanın önce emeklinin maaşını iyileştirme adına vereceği müjdeyi öğrenmek isteriz!

Yoksa olmayan para ile indirim!

Zor vallahi…