TUĞBA KAN


ERKEKLER DE AĞLAR

Belki defalarca kadınlar ve çocuklar hakkında yazıp çizdik .


Belki defalarca kadınlar ve çocuklar hakkında yazıp çizdik .
Bir de madalyonun diğer yüzü var. “Erkekler” 
Rafa kaldırılmış bir kitap gibi ,yazılarımızda çok nadir dile getirdiğimiz  ya da genellikle  kötü kişilikleri örnek verdiğimiz karşı cins, karşı taraf...
Erkeklerin de hayatımızda çok önemli rolleri var elbet.  Aslında bir kadın kadar erkek de bu hayatın temel taşıdır.  Bir baba düşünün! 
Evlatları için  eşi ve ailesi için üstlendiği  ne büyük sorumluluklar var. Hele mevzu vatansa gözünü kırpmadan canlarını verirler. Asker bir babayı düşünün. Sıcak bir ev ortamına hasret,  ailesinden ve sevdiklerinden uzak. Ülkeleri için nöbetler operasyonlar...
Alın teriyle çalısıp çabalayan  ve bu vatan için can veren şehit babalarımız var.  Onlar sayesinde nefes aldığımızı unutmamak gerekir. Sadece bunlarla sınırlandırılamaz tabii.
Ben en çok babamdan  güç alırdım mesela. Varlığı bile güç veriyordu bana. Arkamda kocaman bir dağ, sırtımı dayadığım ulu çınarımdı. Ebediyete irtihal edince farklı bir boşluk oldu hayatımda ,dolmayan bir boşluk.O boşluğu anılarla doldurmaya çalıştığınızı düşünün. Ne kadar zor olduğunu anlayacaksınız. Erkekler, kadınlara nazaran duygularını dile getiremezler ve  bir gize bürünürler.
İçlerinde yanardağlar lav püskürtse de  içlerine akar lavlar.
“Erkekler ağlamaz “sözüyle küçük yaştan itibaren bu şekilde güdülenmiştir duyguları. Bu yüzden hep güçlü ve sert bir çehreye sahip olmak zorunda kalırlar .   Erkekleri yetiştiren, büyüten ona yaşam şeklini aşılayan da bir anne ve babadır. Toplumumuzda karşılaştığımız ilk ayrımcılık  aileden başlıyor ve topluma nüksediyor. 
Belki farkına varmadan kötü bir algıyla yetiştiriliyor. 
Erkekler zorluklara karşı mücadele içindeler her zaman. Dik duruş ve güçlü bir çehre aynada gördüğümüz  ya da görmek istediğimiz bu .Sizce de öyle değil mi ? 
Onların doğası gereği böyle olduklarını düşünmüyorum , yetiştirme tarzından böyle olduklarını düşünüyorum. Haklılık payı var mı?  Bunu erkeklere sormak gerek. Bir de Erkektir  her şeyin üstesinden gelir diye bir algı var tabii. Sonuçta hepimiz insanız bizim olduğu gibi onların zayıf tarafları var. Aynı erkeklerden beklenen anlayışı ,aynı şekilde karşı cinste sergileyebiliyor mu ? Anlaşılmak,  anlaşılabilmek. Bertaraf etmek  gerek bazı şeyleri.
Ben bir kadın olarak şöyle düşünüyorum:
Mesele erkek,kadın meselesi değil ,mesele insan olabilmek kadın - erkek çatışması değil. 
Bu evreni sonuçta hepimiz paylaşıyoruz. Değer önemli olan saygı ,sevgi çerçevesinde...
Saygılarımla....