HÜSEYİN ERCİYES


Esnaf , işine gelen yolu seçti .

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’nın başlattığı , hizmet binası yerel iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getirmişti.


Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’nın başlattığı , hizmet binası yerel iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getirmişti.

Konu gündeme geldiği ilk günden bugüne dek cumhur ittifakının hadiseye bakış açılarının ve uygulamaların doğru olmadığını daha önceki makalelerimde gündeme getirmiştim.

Cumhur ittifakı hizmet binası yapılacak alandaki yaklaşık 15 esnafın nereye gideceklerini, sürekli olarak sormuşlardı?

İlk olarak MHP ve AK Parti ilçe başkanları ortak basın açıklaması yapmış, devamında Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf  Bilgili hal esnafının bir kısmını yanına alarak basın açıklaması yapmıştı. O toplantıda da Sayın Bilgili’ye , hal yeri için yapılan mücadelenin Kozan Devlet hastanesi eski binası için neden yapılmadığını sorduğumda, alınan bilimsel kararlar neticesinde yıkımın yapıldığını, yapılan yıkımın bilgileri çerçevesinde olduğunu kaydetmişti.

Desenize, koskoca milli servet bizleri idare edenlerin gözetiminde gerçekleşmiş. Yıkmakta becerimiz çok lakin bu becerimizi yapmak noktasında gösteremiyoruz. Bu bir şehrin kaderi olmamalı. Siyasiler bireysel hizmetten vazgeçip, toplumsal hizmete yönlerini çevirmek için çok geçmiş kalmış olabilirler. Lakin, bu geç kalmışlık sonuçlanmayacağı anlamına gelmiyor.

Konumuza dönelim. Kozan Belediye Başkanı, ilk günden bu yana hayata geçirilen proje nedeniyle iş yerlerinden çıkmak zorunda kalan esnafların mağdur edilmeyeceğini ifade etmesine rağmen, gerek Ak Parti, gerek MHP, gerekse konu ile ilgili taraf olan Memleket Partisi sürekli olarak eski hal içerisinde ve dışarısında bulunan esnafların ne olacağını sormuşlardı?

Bir noktada esnaflarımızdan bazıları mevcut durumlarından dolayı kendilerine taraf olan siyasilerimizi tabir-i caizse kullandılar.

“Ekmeğimizi kaybedeceğiz, dükkansız kalacağız” diyen, hal esnafı çok ileri derecedeki akıl hocalarının akılları ile hareket etmişlerdi. Çok bilmişler, Kazım Özgan ile kişisel husumetini hal esnafının geneline yansıtmayı da başardılar.

Bir çok esnaf soluğu mahkeme kapısında aldı.

Kazım Özgan, esnafların bir çoğunun iş yeri mağduriyetini iş yeri tahsisi ile aşması ile birlikte şikayet eden 1 kişinin dışında tüm esnaflar şikayetinden vazgeçtiler.

Kendini kurtaran esnaf kendileri için mücadele edenleri bir anda yok hükmüne düşürmeleri ile birlikte konu gündemden düşme aşamasına geldi.

Başta belirttiğim gerçeklere birkaç ek yapmak isterim.

Esnaflar sudan çıkmış balık edası ile her gelişmeyi ve herkesi çıkar ve menfaatlari noktasında kullandılar.

Kişisel husumeti görmezden gelen siyasilerin hadiseye dar çerçeveden bakarak, asıl sorulması gereken sorularının üzerini kapatarak, Kazım Özgan’ın elini güçlendirdiler.

Kazım Özgan 'ın stratejik planı tuttu. Ses var, görüntü yok. Siyasetini hayata geçirmeyi başardı. Tebrik etmek gerekir.

Bu saatten sonra belediye hizmet binası için muhalefet ne yapar ise yapsın, neye karşı çıkar ise çıksın Kazım Özgan’ın ilk sözü “ Bakın yaptırmıyorlar” olacağından hiçbir şüphem emin olun yok.

Şimdi, ben sorayım.

Sayın Özgan, hizmet binası yapılacak para nerede?