Özcan ALADAĞ


ESNAF ODASI VE NİYAZİ GÖGER

Her fırsatta Adana için ‘ilginç bir şehir’ diyerek başlarım örneklendirmelerime. Bugün de sizlere yine Adana’da yaşanan bir ilginçlikten söz edeceğim. Ben kendi adıma bu ilginçliği yorumlayamadım, çözemedim.


Her fırsatta Adana için ‘ilginç bir şehir’ diyerek başlarım örneklendirmelerime. Bugün de sizlere yine Adana’da yaşanan bir ilginçlikten söz edeceğim. Ben kendi adıma bu ilginçliği yorumlayamadım, çözemedim. Çözen olur ise ki mutlaka olacaktır. Bana da yardımcı olursalar sevinirim.
Adana Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı görevine Nihat Sözütek’in devre dışı bırakılması ile Niyazi Göger 1 Mart 2020 tarihinde seçilmişti. 2 yıldır bu koltukta oturan Niyazi Göger’in birliğinde olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirilerek yeni başkan belirlenecek.
Sizin anlayacağınız yani Esnaf Odası’nda seçim var. Seçimin tarihi de 7 Mayıs 2022 günü olarak belirlendi. Bu konuda ilana çıkıldı. Yani seçimden dönüş yok…
Niyazi Göger yeniden başkanlığa talip bildiğim kadarıyla. Karşısına da bir adayın çıkacağının duyumunu aldım. Resmi olarak adaylığını açıklamadığı için bu adayın ismini zikretmek doğru olmaz.
Göger’in birliği Basın İlan Kurumu aracılığıyla kongre ilanlarını yayınlayarak üyelerine seçimle ilgili bilgileri verdiler. Buraya kadar her şey normal ve seyrinde. Ancak normal olmayan işler burada başlıyor…
Yani ilandaki bir madde ile…
İlanın 12 maddesinde bir ifade yer alıyor. Bu ifade aynen şöyle. “Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün 21.06.2021 tarih E-50660323-421.05-00064739726 sayılı “Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği İnceleme Raporu”nun “ç” maddesine istinaden 468.790,76 TL tutarındaki Birlik zararının, Altan Ünsal’dan ve Sema Kartalmış’ın yanı sıra Birlik eski Yönetim Kurulu başkanı Nihat SÖZÜTEK ile Birlik eski Denetim Kurulu üyeleri Selahattin GÜLER, Nuri ZENGİN, Zürhan KURT, Süleyman OĞUZ, Ünsal PERÇİN, Rabia Ülkü UÇAR, Oğuz BAŞMAN ve Bülent ÖĞRÜ’den 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 61’inci maddesi uyarınca istenmesinin kabulü veya reddi”
Bu madde ne anlam taşıyor. Benim anladığım Adana Esnaf Odaları Birliği’nin toplamda 468 bin 790 lira zarara uğratıldığı ve bu zarara sebep olanların da ilanda isimleri yazılı olan kişilerden tahsil edilip edilmeyeceğine genel kurulun karar vermesinin istenmesi anlamına geliyor.
Madem ortada bir zarar var. Bu zararın tazmini için üyelere sormak doğru bir yöntem mi? Diyelim ki üyeler ‘Hayır tahsil edilmesin’ derseler bu zarar uçup gidecek mi? Ortada bir zararın olduğu ve bu zararın da bu kişiler tarafından oluşturulduğuna dair ortada bir kesinleşmiş mahkeme kararı var mı? Ortada bir karar yok ise kişilerin isimlerinin aleni bir şekilde yayınlanarak kişisel verileri ifşa edilmiş oluyor mu?
Böyle bir ifşa söz konusu ise kişiler yasal haklarını kullanır ise bundan doğacak zararı bu kez kim ödeyecek? Bu seçim öncesinde bir hamle mi? Yani isimleri yazılı kişilerin oda seçimlerinde Niyazi Göger ve ekibine karşı duruş sergileyecekleri düşünülerek yapılan bir yıpratma taktiği mi?
Bu sorulara işte ben yanıt bulamadım ve Adana’nın da garip bir şehir olduğunu bunun için söyledim. Bu arada Niyazi Göger ve diğer oda başkanlarının CHP’li Özgür Özel’in Adana ziyaretleri sırasında ortaya çıkan görüntüden dolayı AK Parti İl Teşkilatı tarafından üzerleri çizilen 4 isimden birisi olduğunu geçtiğimiz günlerde gazetemizde haber olarak değerlendirip okuyucularımıza duyurmuştuk.
Bu üzeri çizilme olayı ne oldu? Geçtiğimiz hafta Niyazi Göger Ankara’ya KÜLLİYEYE giderek Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir süre selamlaştı. Bu selamlaşmada bu konu gündeme gelip özür dilendi mi? Sayın Cumhurbaşkanımız Göger’i ve diğer oda başkanlarını af etti mi? Yani akla bin bir çeşit sorular gelirken böyle bir ortamda seçime gidecek olan Niyazi Göger’e AK Parti bu kez destek verecek mi?
Yoksa başkaca bir aday üzerinde uzlaşılacak ve seçimi bu aday üzerinden mi gidilecek?
Siz en iyisi bizi izleyin ve gelişmelerden haberdar olun. Şu ilandaki isimleri zikredilen oda başkanlarının da birlik ve Niyazi Göger aleyhine dava açacaklarının duyumunu aldım. Konuyla ilgili yorumlarınızı da bekliyorum işin özünde…
Önümüzdeki süreçte ayrıntılara girerek gelişmelerden haberdar edeceğiz okuyucularımızı. Görüşmek dileğiyle…