HÜSEYİN ERCİYES


Faruk Sönmez , sendikayı 2'ye böldü

Faruk Sönmez’in , daire başkanlığı görevinden alınmasının ardından, Eğitim Bir-sen camiası adeta 2'ye bölündü.


Faruk Sönmez’in , daire başkanlığı görevinden alınmasının ardından, Eğitim Bir-sen camiası adeta 2'ye bölündü.

Üst başlığa derin bir dalış yapmadan önce, biraz geçmişe yolculuk gerçekleştirelim.

Faruk sönmez beyefendi , sakin eğitim alanında bireysel uygulamaları hoşuma giden bir eğitimci, özelikle öğrencileri park köşelerinde takip edip, problemli öğrencileri eğitime kazandırma adına yaptığı kişisel uygulamalar gibi.

Sönmez, uzun yıllar öğretmenlik, idarecilik ve 10 yıla yakın süre Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulundu. İlçede eğitim camiası alanında birçok taşı az, çok eksik veya fazla yerine oturtan Sönmez, bundan 8 ay önce milli eğitim bakanının değişmesi ile birlikte, dönemin bakan yardımcısı hemşerimiz Ahmet Emre Bilgili’nin, oluru ile milli eğitim bakanlığı özel öğretim ve yurt dışı eğitim daire başkanlığına atanmıştı. Sayın Sönmez, bu atamadan önce kendisinin Adana İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması gerektiğine kendisini, çevresini inandırmıştı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmayınca, daire başkanlığını seve seve kabul etmişti.

Tası , tarağı toplayan Sönmez, soluğu Ankara’da Mili Eğitim Bakanlığında almıştı.

Sönmez, Ankara yolunda hiç zorlanmamıştı. Nedeni 15 Temmuz hain darbe girişimin ardında kısa bir süre ile bakanlık macerası yaşamıştı.

Bu hatırlatmaların ardından, üst başlığa tekrar dönüş yapalım.

Malumunuz, bundan 2 ay önce bakan yardımcısı olarak görev yapan hemşerimiz Ahmet Emre Bilgili, bakan yardımcılığı görevinden iddialara göre, Ömer Çelik ile ilgili ifadelerinden dolayı görevinden alınmıştı.

Sayın Faruk Sönmez’ de , Ahmet Emre Bilgili’nin oluru ile daire başkanı olmuştu.

Durum böyle olunca, aylardan bu yana Faruk Sönmez’ in, görevden ne zaman alınacağı merak konusu idi.

Beklenen görevden alınma kararı, Ramazan bayramında Sönmez’e tebliği edildi.

Görevden alınma, sesiz sedasız kabullenmeye çalışılırken, ben görevden alınmanın doğruluğunu öğrenmemin ardından, kamuoyu ile paylaştım.

Haberin yayılması ile birlikte, Eğitim Birsen Başkanı başta olmak üzere, bir çok Eğitim Birsenli eğitimci, yapılan haksızlığa dem vurarak, yapılan görevden alınmanın haksızlık olduğunu savunmaya başlamalarının üzerinden çok geçmeden, Faruk Sönmez’in, hangi başarısından dolayı daire başkanı olduğu eğitimsencilerin farklı üyeleri tarafından sorgulanmaya başlandı.

Sosyal medya sahası kısa sürede Eğitim Bir-sen'ciler tarafından adeta 2' ye bölündü.

Kim, hangi açıdan bakıyor bilemem. Lakin İlçe Milli Eğitim Müdürü Sivaslı Gazi Keleş’i, büyük endişe sarmış. Faruk Hoca, tekrar Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü olur ise ben ne yaparım?

Ne yaparsın, tekrar şube müdürü olurdun.

Doğrusuda bu. Faruk Sönmez, tekrar Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü olmalı. Ama artık onun bunun ipi ile tası tarağı toplamamalı.

Sönmez’in, Kozan Belediye Başkan yardımcısı olacağıda kulağıma geliyor. Bu iddiayı güçlendiren isim ise bence Mehmet Kurtaran, ne de olsa Sönmez ile Özgan’ın ortak arkadaşı .

Ayrıca Faruk Hoca'nın, Ankara'daki evini düşünenler merak etmesin. Sönmez, evini taşımamış. Ankara’dan, eşyalı ev kiralamış. Kaygı etmeyin.