Edibe GÜLNAR


FAZLA ÜMİTLENMEYİN

Aralık ayı sonuna kadar asgari ücrete yapılacak zamların yanında emeklilere verilecek olan iyileştirmeler belli olacak.


Aralık ayı sonuna kadar asgari ücrete yapılacak zamların yanında emeklilere verilecek olan iyileştirmeler belli olacak. Herkes bekleyiş içine geçti.

Bence fazla ümitlenmeyin, beklentilerini yükseltmeyin. Bakın görün sizi mutlu edecek bir artış oranları ortaya çıkmayacak.

İyileştirmeler yüksek olsa ki olmayacak. Olsa dahi bizim için fark eden bir şey olmuyor. Akşam yatıyorsunuz, sabah kalkınca zamla karşılaşıyorsunuz. Verilen artışlar eriyip gidiyor.

Son bir ay içinde yaşadığım bir örneği sizlerle paylaşmak istiyorum. 30 günde 4 hafta var. Her hafta başı yani Pazartesi günleri tavuk yumurtası almak için markete uğradım. Bir kep içinde 30 yumurta bulunuyor. Ayın ilk haftası 92 lira, ikinci haftası 96 lira, üçüncü haftası 101 lira ve son haftasında ise 106 lira fiyat çekti market!

Bir ay içinde 14 lira artırdılar fiyatları…

Alın size Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum…

Hükümet ise oturmuş kılı kırk yararak emekliye, çalışana iyileştirmeyi verirken ‘eli titriyor’…

Verdiklerini zaten bir şekilde geri alıyorlar. Çarşı Pazar yangın yeri ki bunu görmeyen bir tek siyasiler!

Adana Milletvekili olarak hem de iktidarın milletvekili olarak görev yapan arkadaşları bir gün yanımıza alarak birlikte Pazar yerini, marketi dolaşalım istiyorum. Olup biteni belki görüp yaşarlar ve ardından halkın durumunu iletmeleri gerekenlere iletmiş olurlar.

En fazla yüzde 50 oranında bir artış bekliyorum ben kendi adıma emeklilere ve çalışanlara yapılacak olan iyileştirmeden.

Yeterli mi?

Asla yeterli değil. Seçimler öncesinde belki diyorum biraz daha güzellik yaparlar mı?

İnsafa gelip rakamı üst seviyeye çekerler mi?

Mayıs 2024’te enflasyon rakamlarının yüzde 74 olarak bekleneceğini Hükümetin yetkilileri açıklar iken aslında bize de bir mesaj veriyor.

“Kemeri iyi sıkın’ yoksa pantolon belinizden düşer!

Allah sonumuzu hayır etsin. Bu ekonomik koşulların varlığından birilerinin haberdar olmasını istedim.