Faruk YİĞENOĞLU


Festivalden Etkinliğe Geçen Kurtuluş ve 2 Büyük Çalıştay

Kozanda son zamanlarda çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Pandemi bitmesiyle beraber kurumların birlikteliği ile güzel projelere imza atılıyor.


Kozanda son zamanlarda çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Pandemi bitmesiyle beraber kurumların birlikteliği ile güzel projelere imza atılıyor.

 Spor şehri olduğumuzu son iki yıldır ne kadar çok vurgulamaya başladık çıkarılan şampiyonlar ve artan spor faaliyetleriyle gençlerimiz daha düzgün bir şekilde yönlendiriliyor ve yetiştiriliyor. Kendilerini de geliştiriyor ve başarıya ulaşıyor bu noktada  İlçe Spor Müdürümüz gerçekten çok azimli bir şekilde çalışıyor ekibiyle beraber,  emeği geçenlere teşekkürü borç biliriz.

 2 Haziran bu sene pandemiden rahatladığımız için dolu dolu etkinlikler içinde geçti. Kurumlar 15 Mayıs itibarıyla başladığı müsabakaları 2 Haziran ile birleştirerek doyasıya bir spor şöleni izleme fırsatı bulduk. Gençlerimiz o kadar güzel ki hakkını verdiler Kurtuluşun. Aynı zaman da Halk Eğitim Merkezinin ‘Hayat Boyu Öğrenme’ haftası sebebiyle de orada da güzel etkinlikler sergilediler. Birbirinden değerli hocalarımızı ve müdürümüze teşekkür ederiz.

 Tabii burada parantez açarak devam edelim Eczacılar Odası Başkanı Hakan Can ve Halk Eğitim Merkezi seramik ustası Nermin Elmalı Hocamız Kozanda bir ilke imza attılar alanlarında. Kozan’da ilk kez Anavarza Antik kentinin önemini genel olarak kapsayacak çalıştay hazırlamaları ve bunu Türkiye geneli misafirleri ağırlayarak yapmaları Kozan’ımız için bir başlangıç oldu. Muhteşem şekilde iki çalıştay içinde emeği geçen hocalarıma tekrardan teşekkür ediyor, seneye daha güzeli için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum.      

  Kurtuluş çalışmalarında bir bütün olarak çalışan esnaflarımızı da unutmadım. Yalnız burada da iki noktaya değinmek istiyorum elbette hazırlık çalışmaları sebebiyle Festival gibi görünse de giriş kapısında da yazıldığı gibi etkinlikten ileriye geçilmedi maalesef. Tabii böyle böyle görüp yaşayarak Festival nedir görmemiz lazım diğer festivalleri gezerek daha iyiye ulaşabilme adına.  Tekrardan emeği geçen kurumlarımıza ve esnaflarımıza teşekkür ederim gerektiğinde bütün olabilmeyi gösterdikleri için. Elbette eksik noktalarımız vardı daha çoşkulu daha düzenli ve katılımı tam bir 2 Haziran Kozan Kurtuluş’u izleyebilirdik. İnşallah önümüzdeki sene eksikler ve eksiklikler ile tam oluruz.

Benim de geçmişte proje olarak sunmuş olduğum ama pandemi dolayısıyla yapılamayan bugünlere kısmet olan kutlama için diyeceğim birkaç kelime var. Sayın Başkan  aşağı ve yukarı çarşının görselliği ve canlılığı açısından orada yapılıyor güzel ama orada mesela Portakal Çiçeği Festivalinin bir ayağını yaptınız çokta başarılı oldu ilk olması sebebiyle. Yalnız 2 Haziran Kurtuluş Kutlamaları sıcaktan korunmak, sporsal faaliyetlerin bir kısmının orada yapılıyor olması, tiyatro alanı olması sebebiyle kültürel faaliyetleri çok rahat bir şekilde kaldırabilecek Atatürk Parkını kullansaydınız çok daha verimli ve yakışır bir Kurtuluş Etkinliği yapabilirdiniz. Özellikle kapanmış tarihi Roma köprüsü üzerinde kurulan ciğer ve kebap dumanlarının Kozan Kalesini sarması da ayrı bir güzellik olurdu.

  Ben tekrardan iyi dilekler ile hazırlanmış eksikler ve eksiklikler giderilerek herkesin sahip çıkacağı Kurtuluş kutlamalarına diyor emeği geçen bütün kurumalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza emniyet mensuplarına ve bu işin gizli kahramanları şehrimizi temizleyen değerli temizlik işçilerimize teşekkür ediyorum.