HÜSEYİN ERCİYES


Gazeteciler falcı mı?

Herkese hayırlı günler. Gündem maddemizin ne olduğunu söylemem gereğini duymuyorum. Gündem belli; Cumhur İttifakı'nın hangi partiye verileceği malumunuz.


Herkese hayırlı günler. Gündem maddemizin ne olduğunu söylemem gereğini duymuyorum. Gündem belli; Cumhur İttifakı'nın hangi partiye verileceği malumunuz. Geçtiğimiz günlerde yazmıştım, Sayın Devlet Bahçeli ile Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm illeri anlaştıklarını, lakin Kozan üzerinde anlaşmak için sabah 9 ile akşam 19 saatleri arasında mesai harcadıklarını. İki devlet adamının çözemediği bir konuyu bizim gibi yerel gazetecilerin çözmesini beklemekte ayrı bir muamma.

 

Yolumuza kim çıkarsa çıksın, meşhur sorumuz "Kozan kime verildi?" devamında ekliyor: "Siz gazetecisiniz, bilirsiniz." Elbette gazeteciler gelişmeleri, yaşanmışlıkları yorumlayabilir. Hadiselere farklı pencerelerden bakabilirler. Lakin hiçbir gazeteci geleceği göremez. Gördüğünü iddia edenlere de günümüzde en hafif tabirle falcı denir.

 

Gazetecilik mesleğinin falcılık mesleği ile yakından uzaktan hiçbir ilgisi veya alakası bulunmamaktadır. Kendi düşüncelerini dışarı vuramayan, kendi beyninde yorumladığı düşünceleri rezil olurum endişesi ile toplum önünde açıklama cesareti gösteremeyen, benim için boş tüp. Lakin kendilerini siyasetçi olarak gören ifade yoksunu kıymetli boş tüpler, kendi fikirlerinizi veya istediklerinizi gazeteciler üzerinden topluma yayma kurnazlığından vazgeçiniz.

 

Hiçbir gazetecinin ileri görecek güçlere sahip olduğuna inanmıyorum. Böyle bir güce ben sahip değilim. Kısaca ben falcı değilim. "İttifak hangi partiye verildi?" sorusunun cevabını bu ayın ortası gibi yazacağımın sözünü veriyorum. Lakin biz bugün Kozan ilçemizin hangi partiye verildiğini değil, hangi aday adayının çantasında ne olduğuna bakmalıyız.

 

Şayet gelecek belediye başkanının fikirleri, projeleri dünkü belediye başkanından farklı ne söylüyor? Ortaya koyduğu projelerin ne denli yapılabilirliği ne? Bunları sormak yerine, partizan zihniyetle 'Bizim partiye verilecek mi?' Muhalif zihniyetle 'En kötüsü olur mu?' Vatandaş: “Kim gelirse gelsin ne değişecek?

 

Biz gazeteciler hangi adayın eli cebine daha yakın acaba? Sorularına cevap aramaya devam ettiğimiz sürece kazanacağımız tek gerçek yaşanması her geçen gün biraz daha zorlaşan Kozan olacaktır.