Özcan ALADAĞ


GELİN ALİ BEYİN ZAMMINI KONUŞALIM

Önceki gün akşam evde otururken telefonum çaldı. Arayan uzun zamandır görüşmediğimiz bir dosttu.


Önceki gün akşam evde otururken telefonum çaldı. Arayan uzun zamandır görüşmediğimiz bir dosttu. Yüreğir Belediyesi’nin CHP’li yönetimini bana şikâyet edip ‘haberin var mı?’ diyerek başlayan cümleleri kurmaya başladı.

Elbette haberimin olmadığını söylediğim konuydu bu dostun bana aktardıkları. Ve can kulağıyla dinlemeye başladım sevgili dostu.

Kızgındı, sinirliydi. ‘AK Partili belediye bile bu kadar insanları düşünmemezlik etmedi’ dedi ve hemen ekledi. “Ali Demirçalı, çocuklarımızın kınalarının ve nişanlarının yapıldığı iki konağın fiyatını 3 bin 500 liradan 30 bin liraya yükseltti’

Nasıl yani, nasıl olur? Diye sordum sevgili dosta.

‘Bal gibi olur’  dedi ve bal gibi de olmuş yani…

Yüreğir Belediyesi’nin Meclisi almış bu kararı. Her iki kına konağının kiralama ücretini Yüreğir’de oturanlara 15ı bin liraya, Yüreğir dışında oturanlara da 30 bin liraya kiraya verecekler. Meclis kararı aynen böyle.

Halkçı belediye CHP!

Ezilen halktan yana CHP!

Yoksulun adresidir CHP!

Yüreğir, diğer ilçelere göre alt yaşam grubuna mensup insanların yaşadığı bir şehir. Siz Yüreğir’de bu kadar zam yapamazsınız. Yapmamak gerekir. Bu aşırı zamlarla halkın yanında mı oluyorsunuz şimdi sizler?

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin’e soruyorum. El insaf kardeşim! Bu zammı makul buluyor musunuz? Doğru diyor musunuz? Destekliyor musunuz?

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek fabrikası ve otobüs işletmesi her ay zararına hizmet veriyor. Ama veriyor…

Kar düşünmeden çalışıp hizmet veren belediyelerin birimleri var. Bunlar Ali Demirçalı belediye başkanı değilken de vardı, olduğunda da var olacak. Yarın belediye başkanlığını Demirçalı bıraktığında yine olacak.

3 bin 500 liradan 30 bin liraya bir ücret tarifesi yükseltilemez. CHP’nin kurmaylarına buradan sesleniyorum. Belediyeleri bunları yapabilmek adına mı kazandınız? Bu halk size bunun için mi oy verdi. Yüreğir halkı AK Parti’den belediyeyi alıp size yani CHP’ye bu zammı yapasınız diye mi oy verdi?

Bu kadarına pes doğrusu…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de kantarın topuzunu kaçırmaya başladı. Meclisteki gurup toplantısında çiftçiye ‘senin yüzünden çiftçinin sorununu konuşmayacağım’ diyerek tavır koyuyor. A Haber muhabirine azarlarcasına davranış şekli…

Ne oluyoruz ya, bir kendinize gelin. Bu kadar ayaklarınızı yerden kesecek ne var? Ne oldu ki ayaklarınız yerden kesildi?

Netice itibariyle Ali Demirçalı ve CHP’nin Yüreğir Belediye Meclis üyelerine buradan sesleniyorum.

Haziran ayındaki meclis oturumlarında yaptığınız bu tarihi hata dolu zammı geri alın.