Özcan ALADAĞ


GETİRİN KARDEŞİM GÖRÜNTÜYÜ

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Hüseyin Sözlü ve MHP’nin kendisine yönelik ithamlarına yanıt verip belediye işçilerine ‘hırsız’ yakıştırmasını yapmadığına dair açıklamalarda bulunmak için televizyon ekranına çıktı.


Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Hüseyin Sözlü ve MHP’nin kendisine yönelik ithamlarına yanıt verip belediye işçilerine ‘hırsız’ yakıştırmasını yapmadığına dair açıklamalarda bulunmak için televizyon ekranına çıktı.

Her zaman olduğu gibi 1 saat boyunca ‘İcraatın içinden’ programı yaparak beraberinde getirdiği görüntülerle yaptığı hizmetleri anlatmaya çalıştı. Yayın odası ile bir türlü anlaşamayan Başkan Karalar, “Getirin kardeşim görüntüyü!” ifadesiyle de yayıncılara tepkisini göstermekten geri kalmadı.

Yayında Gastronomi Kenti Adana başvurusundan bahsetti. Neden olumsuz yanıt aldıklarını açıkladı. UNESCO’nun listeye aldığını ancak siyasi davranış sonucu ilan edilmediklerini söyleyerek 11 kişilik tespit komisyonunun 4 kişisinin UNESCO temsilcisi olduğunu ve 7’sinin bakanlık temsilcisi olduğunun da altını çizdi.

İftar yemeği konusundaki iddialara yanıt verdi. Çadır kurmadıklarını ancak evlere iftar yemeği götürdüklerini bunu da DERMAN ekibinin gerçekleştirdiğini söyleyerek tüm Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulundu. “Beni denetleyin” diyerek adeta açık kapı bıraktı.

TAPELERİ açarak yüklendi Hüseyin Sözlü’ye. ASKİ’nin açılmayan 35 kuyusunun açılmış gibi gösterilip fatura edildiğini, zararın ise 5 milyon 267 bin lira olduğun söyledi. Şu meşhur Adana: 1 İsraf: 0 basın toplantısı var ya, onu dillendirip yeniden gündeme getirip bu konudaki TAPE kayıtlarını okudu. Sözlü’nün 10 Eylül 2019 tarihinde yaptığı basın toplantısından da kesitler sunarak.

Zeytin Dalı Hareketi sırasında kuyu açma konusundaki endişelerin tape kayıtlarına yansıyan kısmından bahsetti. Savcı mütelasından bahsedip kontrolör S.Ş ile ilgili ve E.K ile ilgili tüm detayları ortaya koyarak ‘Bunlar hırsız değil de ben mi hırsızım. Ben MHP’li, Ülkücü işini doğru dürüst yapan kardeşlerimi kastetmedim. Benim kime hırsız dediğim ortada. İşte bunlar” diyerek elindeki belgeleri gösterdi.

Hüseyin Sözlü’nün Ceyhan İsalı Köyü’nde Milli Emlak Dairesi’ne ait araziler üzerinde düzenleme yaparak bunu da belediye imkânlarını kullanarak tesviye ettiği, belediye araçlarını burada çalıştırdığı, kahraman diye Sözlü’nün isminden bahsettiği B.A isimli kişiyi de eleştirerek köylü vatandaşları konuşturup buraların nasıl Sözlü ailesine geçirilmek adına gayret sarf edildiğini görüntülü bir şekilde anlatmaya çalıştı Sayın Karalar.

“Savcılardan istirham ediyorum. Lütfen beni araştırın. Ben Seyhan Belediye Başkanı iken de kendimi ihbar eden, belediyemi ihbar eden belediye başkanıyım” sözleriyle de başkanlık yapış şekli hakkında kanaatin oluşması adına örneklendirmede bulundu.

ASKİ’deki yolsuzluk dosyaları içerisindeki ayrıntılardan örnekler veren Karalar, kendisi döneminde de hurdaların çalındığını ve ilgililer hakkında yasal işlem ne gerekiyor ise onu yaptığını ve sözleşmeleri iptal ettiğini belirtti.

Ve Hüseyin Sözlü’nün dönemindeki usulsüzleri anlatıp konuyu kendi başarısına, halkın kendisini başarılı bulmasına getirdi Karalar. Anket yaptırıldığını ve 2 ulusal, 1 yerel firmanın yaptırdığı anketlerde Karalar’ın yüzde 58 oy alabilecek kapasitesinin anket sonuçlarından çıktığını söyledi.

Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen 10 adet Hüseyin Sözlü dönemine ait dosyanın olduğunu söyleyen Zeydan Karalar’a Hüseyin Sözlü’nün yanıt vermesi artık kaçınılmaz oldu. Sanırım Sözlü bunu yakın bir tarihte gerçekleştirir. Çünkü Sözlü’de bu ağır ithamların altında kalmamak durumundadır.

Son bir konuya daha girdi Zeydan Karalar canlı yayında. Kent Meydanı konusu…

Bu konuyu gündeme getirdiğimiz için ona da dikkat çekmek istiyorum. 169 milyon resmi harcama yapılan kent meydanını devir almak isteyen Karalar ile Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay’ın daha anlaşamadıklarını öğrendik. Karalar, bugün aynı kent meydanının yapılarak bu hale getirilmesinin maliyetinin 1 milyon lirayı bulacağını ve en kısa zamanda bu konuyu çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

“Getirin kardeşim görüntüyü” diye başlayan televizyon programından çıkan sonuç nedir diyerek bana soracak olursanız şu yanıtı veririm.

“Eski ifadeleri ısıtıp ısıtıp gündeme getirme toplantısı oldu”

Yeni bir bilgi ve bulgu yok…

Bu da benim yorumum olsun.