Özcan ALADAĞ


HADİ BAKALIM DEĞİŞİM BAŞLASIN

Zaman çabuk geçiyor. Seçim yarışını da geride bıraktık. Yeni görevlerine kavuşan siyasetçiler makamlarına oturdular.


Zaman çabuk geçiyor. Seçim yarışını da geride bıraktık. Yeni görevlerine kavuşan siyasetçiler makamlarına oturdular. Seçim kazanarak hizmet yarışına katılan bu siyasetçi kardeşlerimize yeni görevleri hayırlı ve uğurlu olsun.

Meydanlarda verilen sözlerin gerçekleşmesi için kolların sıvanmasının startı aslında bugün itibariyle veriliyor. Ramazan Bayramı nedeniyle verilen aranın sona ermesiyle hizmet aslında bugün itibariyle başlamış oluyor.

Seçim süresince ‘verin oyları alın hizmeti’ diyerek yola çıkan siyasetçilerin ne kadar sözlerinin arkasında duracaklarını önümüzdeki süre içinde görmüş olacağız.

Benim kendi adıma tüm belediye başkanlarından bir beklentim var. Seçim öncesi söz verdikleri üzere ‘belediyenin mali tablolarını çıkarıp bunu da halkın görmesi için belediyenin önüne asacaklarının sözünü veren’ tüm belediye başkanlarının sözlerinin arkasında durmalarını istiyorum.

Öyle ya, bilelim belediyeler nasıl yönetilmiş! Halkın parası ile kurumlar ne kadar hizmet yapabilmiş ve ne kadar harcama yapmışlar?

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın öncelikle belediye hizmet binası önünde yer alan ve belediyeye, Yüreğir’e hiç yakışmayan, varlığı ile yokluğu hiç belli olmayan, yasak savma gibi şık durmayan Atatürk Büstünü öncelikle biran önce Atatürk’ümüzün ismine yaraşır nitelikte hazırlatıp açılışını da yapmasını kendisinden bir Yüreğir seçmeni olarak hassaten bekliyorum.

Yardımlaşma ve dayanışma ile tüm belediyelerin ortak noktada buluşarak kente hizmet etmelerinin en büyük temennimiz olduğunu da bu vesile ile belirtmiş olalım.

Kendilerinden önceki belediye başkanlarının hizmete sundukları eserleri kırıp dökmeden, ortadan kaldırmadan hizmette devamlılık esasını da dikkate alarak belediyelerimizin değişimi başlatmalarını bekliyorum.

Sözün özü, verilen sözlerin askıda kalmadan kentin vakit kaybetmeden hizmetlerine biran önce başlamalarının zorunluluk olduğunu belirterek bunu da insanlarla birlikte yönetim anlayışı ile gerçekleştirmelerini istiyorum.

Çok şey mi istedim?

Olması gerekenleri istiyorum aslında. Söz vermek kolay, gerçekleştirmek çok zordur. Başkanlar da aslında zor olanı seçtiler, göreve talip oldular. Yetkiyi aldılar ve bu yetki ile de hizmete başlayacaklar. Bizlere de o hizmetleri halka aktarmak, tanıtmak düşecek. Makamlar kimseye baki değildir. Baki olmadığını yerel seçimlerde en yakın tarihte bir kez daha görmüş, test etmiş olduk.

Bu vesile ile tüm belediye başkanlarına da başarılar dilemiş olalım.