Özcan ALADAĞ


HARMANDA İZLERİ YOK!

Lezzet festivalinin gala yemeğinde yaşanan bir olaydan hareketle bugünkü yazımın başlığını ‘Harmanda izleri yok!’ diyerek nitelendirmek istedim.


Lezzet festivalinin gala yemeğinde yaşanan bir olaydan hareketle bugünkü yazımın başlığını ‘Harmanda izleri yok!’ diyerek nitelendirmek istedim.

Merakınızı gidermek adına yazıma konu olan yaşanan olayı aktarmak istiyorum müsaadeniz olursa…

Adana Müzesi’nde Lezzet Festivalinin gala yemeği düzenlendi. Bu gala yemeğinde bir protokol masası hazırlamışlar. Masa yaklaşık 15 veya bilemediniz 20 kişilik…

Kesin rakam veremiyorum. Çünkü saymadım…

Protokol masasına kimlerin oturacağına dair bir planlama, bir usul ve yöntem dâhilinde çalışma yapılır değil mi? Protokole yer gösterenler dâhil olmak üzere bütün gayretlere rağmen, bizim Adana’nın kaderinde söz sahibi olanlar beraberindeki aileleriyle birlikte protokol masasını resmen işgal ettiler!

Amcası, dayısı, yeğeni ile gelmişler gala yemeğine!

Her bir akrabasını Vali Bey başta olmak üzere herkese onurla tanıtarak oturdular protokol masasına…

Tören başlamadan bu hatırlı kişilerin önüne yemekleri de gelmeye başladı. Bu arada Lezzet Festivalinin maddi ve manevi yükünü çeken ilçe belediye başkanları protokolde yer bulamadılar.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ı başkaca bir masaya oturtabilmek için yoğun bir gayret sarf edip protokol harici tuttular!

A Protokol mü uyguladılar? Yoksa B mi, C mi? Bilemem ama bence ayıp ettiler.

Bu festivalin maddi ve manevi yükünü hısım ve akrabalarıyla protokol masasına gelenler değil, bu belediye başkanları üstlendiler. Bu protokol masasına oturtulmayan 3 belediye başkanından Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’ya da festivale nasıl katkı koyduklarını anlatsın diyerek söz verip konuşması için kürsüye davet ettiler!

Bizim yakın akrabalarıyla protokolü işgal edenler de Ali Beyi elleri kabarıncaya kadar alkışladılar!

Demem odur ki, harmanda izi olmayanlar hasatta gözleri oldu!

Belediye başkanları gala yemeğinde düştükleri durumu elbette nezaket gereğince dile getiremezler. Ancak ben böylesine bir yanlışın bir daha gerçekleşmemesi adına bu yaşanan olayı buradan dile getirmek istedim.

Kimsenin bana hak vermesini de beklemiyorum elbette. Nezaketen de olsa hısım akrabaya protokolden yer ayırırken belediye başkanlarını ‘yan tarafa lütfen’ diyerek ötelemek hiç şık olmadı, yakışmadı.

Ne diyelim, herkese afiyet olsun efendim…