Özcan ALADAĞ


HAVAALANINA BELEDİYE OTOBÜS SEFERLERİ KONULACAK MI?

Öyle ya da böyle Şakirpaşa Havaalanı yolcu taşıma seferlerine kapatılıp işlevsiz hale getirildi.


Öyle ya da böyle Şakirpaşa Havaalanı yolcu taşıma seferlerine kapatılıp işlevsiz hale getirildi. Mersin’e taşınan havaalanının mağduriyetini yaşayan Adanalılar, hem maddi anlamda hem de manevi olarak yıpranmaya Pazar günü itibariyle başladı.

Bu havaalanı kapanması tartışması daha çok süreceğe benziyor. Muhalefet, ‘İktidara gelirsek havaalanını yeniden açacağız’ sözünü verirken, iktidar ise ‘Bu iş bu kadar’  diyerek kestirip attı!

Gelelim havaalanından dolayı mağdur olan yurttaşın talebine…

Adanalılar, havaalanına ulaşım noktasında oldukça büyük sıkıntı çekmeye başladılar. 35 km mesafeli havaalanına aracı olmayan ve ulaşım noktasında mağdur olan yurttaşlar, Büyükşehir Belediyesinin otobüs seferlerinin konulmasını talep ediyor.

Elbette belediyenin imkânları kısıtlı. Bunu biliyoruz. Lakin ulaşım adına Büyükşehir Belediyesinin acilen ring seferlerini tahsis etmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bugün havaalanının Mersin’e taşınmasına getirilen eleştirilere ‘Hizmete karşı çıkıyorlar’ diyerek tepki gösteren insanların sanırım ‘Tuzları kuru’ olsa gerekir…

240 lira ücret ödeyerek Çukurova Havaalanına gidemeyecek durumda olan insanları hiç ama hiç düşünenler yok. Olmuş olsaydı, tepkilerini başka şekilde ortaya koyarlardı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar Beye buradan bir çağrıda bulunmuş olalım. Şehir merkezinden Çukurova Havaalanına belediye otobüs seferlerini tahsis etmesini kendisinden rica edelim.

‘Adanalıyık, Allah’ın adamayık’ demekle olmuyor bu işler. Allah’ın adamı olalım olmasına da imkânsızlıklar içinde havaalanını kullanacak olan insanlara da bir anlamda yardımcı olalım.

Böylelikle ‘Allah’ta bu hizmetinizi kabul eder’ ve hanenize hem Allah katında, hem de yurttaş nezdinde artı olarak hanenize yazar!

Sayın Karalar’a bu anlamda yapacağı hizmet için peşinen teşekkürümüzü de etmiş olalım.