HÜSEYİN ERCİYES


Herkes ayak numarasına uygun ayakkabı giysin !

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncelikli olmak üzere seçimlerin ayak sesleri duyulmaya başladı.


Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncelikli olmak üzere seçimlerin ayak sesleri duyulmaya başladı.

Milletvekilleri aday adaylarımız başta olmak üzere, belediye başkan aday adayları, meclis üyesi aday adayları ve muhtar adayları, cenaze ve düğün organizasyonları başta olmak üzere, sosyal medya paylaşımları, cuma mesajları… gibi faaliyetleri içerisine girdiler. 

Öncelikle tüm yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Öncelikle, kim hangi makama aday olur ise olsunlar, saygı ile karşılıyorum.

“Ne yapabilir?” sorusunu dahi kendilerine sormuyorum. 

Lakin, aday adayı olan milletvekili taliplileri aday gösterilmedikleri zaman kendilerine lütuf edilen müdürlük başta olmak üzere, verilen görevleri kabul etmeyeceklerinin sözünü bu halka tüm kamuoyu önünde söz versinler.

Sadece sayın vekil adayları değil; belediye başkan aday adayları, belediye meclis üyeliğinin kendilerine teklif edilmesi durumunda dahi kabul etmesinler. 

Muhtar adayı olanlarda silah ruhsatı almayacaklarının sözünü versinler.

Elbette, herkesin demokratik hakkı bizi idare etmek ve bölgemiz için hizmet aşkı ile yanmak.

Talip olduğu makamının ardından kendisine lütfedilen yerlere yerleşmek bence hakları değil. Bu dönemdeki aday adayı olan herkese fırsat buldukca soracağım. Soru: Sayın aday, aday gösterilmediğiniz zaman size verilen idarecilik, müdürlük gibi görevleri kabul etmeyeceğinizi, belediye başkan adayı gösterilmediğiniz zaman belediye meclis üyeliğini kabul etmeyeceğinizin sözünü verebiliyor musunuz? 

Bu soruya “Evet, ben müdürlüğü, belediye meclis üyeliğini kabul etmeyeceğim” diyenler ile sessiz kalanları pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak istemeyenlerin keşfini hep birlikte yapacağız.

Kısaca, bir yerlere gelmenin yolu milletvekili aday adayı veya belediye meclis üyesi olmanın yolu belediye başkanlığı aday adaylığından geçmemelidir. Bu düzeni asla olur bir iş olarak görmüyorum. 

Son yılların modası bir yere müdür olmanın yolu milletvekilliği aday adaylığından, belediye meclis üyesi seçilmesinin yolu ise belediye başkan aday adayı olmaktan geçer hale geldi. Kusura bakmayın olmaz. Herkes ayak numarası ne ise ayakkabısını ona göre seçsin.