Faruk YİĞENOĞLU


HERKESİN HAYATI KENDİNE

Herkes kendi işine baksa birlik ve beraberlik içinde yaşamaya çalışsa birbirinin sırtından değil de emek ve alın teri ile kazanılsa.. Kozan'da LOBİCİLİK de insanî faaliyetler de çok güzel yürürdü ama dertler bu değil! İYİ veya KÖTÜ bir yere geleni konuşmak olduğu için çözüm yolları açık ve net..


İnsanlar neden başkalarının
ne yaptıklarına
nereden gelip nereye gittiğine
nerede yaşayıp yaşayamayacağına
birine ulaşamayınca yakışmayan kelimeleri kullanmaya
O bunu yapmış bu onu yapmış
Bu onunla yatmış şu bununla kalkmış
O parayı nereden bulmuş
vs. gibi gibi kelimeler kullanıp kendine dert eder ki!

KEDİ UZANAMADIĞI ETE MUNDAR DERMİŞ

HERKESİN HAYATI KENDİNE 

Herkes kendi işine baksa birlik ve beraberlik içinde yaşamaya çalışsa birbirinin sırtından değil de emek ve alın teri ile kazanılsa..
Kozan'da LOBİCİLİK de insanî faaliyetler de çok güzel yürürdü ama dertler bu değil!
İYİ veya KÖTÜ bir yere geleni konuşmak olduğu için çözüm yolları açık ve net..

Nasıl ederiz de önünü keseriz, çelme takarız da düşer, yok olur.

BIRAKIN BU İŞLERİ

Bakın KARADENİZ'E, DOĞU ANADOLU'YA onlarda kendi içlerinde birbirlerini çok sevmezler belki ama nasıl gelişmişler gerektiğinde değil her zaman biriz cevabı.. çok basit ortak bir payda da bulunmadığımız süre bu böyle gelmiş böyle devam eder.

İnsanlar birbirlerini takip etmeyi bırakmalı özellikle gazeticiler kim nereye hangi programa katılmış katılmamış ilgisi olmadığı hal de laf söylemek için söylemeye çalışması da kendisinin basit birisi olduğunu gösteriyor.

Zaten herkes bir işin peşinden gitseydi böyle olmazdı gazeteci gazeteciliğini,esnaf esnaflığını, işçi işçiliğini, memur memurluğunu yapsa birçok iş kendiliğinden yürür elbette ELEŞTİRİ olacak ama kendi benliğine çıkarlarının doğrultusunda değil.

Çıkar ile bugün iş halledebilirsin ama aradaki dostluk gidince yalnız kalırsın hayatın boyunca bir işin gitti diye bir yerin yandı diye bu kadar üzülmeye gerek yok DEVLET HER ZAMAN HALKININ YANİNDA OLMUŞ OLMAYA DA DEVAM EDECEKTİR HAMDOLSUN O AN OLMAZ BELKİ AMA İLLA Kİ OLUR MERAK ETME..