HÜSEYİN ERCİYES


Hiçbir şey çantada keklik değil! Özgan, 300 kişi işe alındı mı?

31 Mart seçimleri yaklaşırken adaylarda ve partilerde gözlemlediğim gelişmeleri ve görüşleri siz değerli okurlarımla paylaşmaya çalışacağım.


31 Mart seçimleri yaklaşırken adaylarda ve partilerde gözlemlediğim gelişmeleri ve görüşleri siz değerli okurlarımla paylaşmaya çalışacağım. Gazeteciler olaylara veya hadiselere eleştirel gözle bakmaları çok doğal, doğal olduğu kadar doğru bir bakış açısıdır. Siyasi sahnede bulunanlar "Aman bana dokunma, rahatımı keyfimi bozmasınlar" demeleri, seçmenleri ile gerçekler karşısında yüzleşememelerinin en açık örneğidir.

Bu seçimlerin en çok konuşulan ismi malumunuz mevcut belediye başkanı Kazım Özgan. 1999 yılında 3 kelimeyi  bir araya getirmekte zorluk çekerek girdiği siyasi sahnede tam 25 yıldır var.

Elbette dile kolay tam 25 yıldır bu kentte siyaset yapıyor.

Bu sürenin 15 yılını belediye başkanı olarak geçirmeyi başardı. Geride bıraktığı 25 yılda hep gündemde kalmak bence bir başarı. Elbette bu başarıyı tebrik ederken, 25 yıldan beri bu şehir yeni bir siyasi figüran ile maalesef tanışamadı. 

Harekete geçen veya geçme girişiminde bulunan genç isimlerin yolu maalesef Özgan tarafından kesildi. 

Gücün her zevkini adeta iliklerinde yaşayan Kazım Özgan bugün son kez aday.

Özgan bugün bir birinden farklı göz kamaştırıcı projeleri ile son kez oy istiyor, seçmenlerinden. 25 yılın ardından 50 proje ile bizlerin gözlerini boyuyor, pardon kamaştırıyor. 

Sayın Özgan’a tekrardan teşekkür etmeden geçemeyeceğim. 25 yılda 50 proje yapamamış olması Sayın Özgan’ın 5 yılda 50 proje yapamayacağı anlamına gelmiyor. Sayın Özgan, 50 projeyi en azından bir kaçını geride bıraktığın 5 yılda yapmış olsaydın iyi olurdu. Kozan Belediye başkanı sendin ya Sayın Başkan. Hatırlatayım! 

Şimdi muhalefet belediye meclis üyeleri izin mi verdi?

Sorusu kulaklarımı çınlatıyor. 

Evet onlarda çok samimi değildi. Lakin sende sütten çıkmış ak kasık değilsin geride bıraktığın 5 yıl ile alakalı.

Sahi sayın başkan, geçtiğimiz 5 yılda ne yaptın? “Yaptık, Yapıyoruz, Yapacağız” sloganlarından "yaptık" ve "yapıyoruz" bölümlerini seçmenlerin ile paylaşman gerekmektedir. Vatandaş “Sayın Kazım Özgan ilk defa belediye başkanı olacak sanırsam. Daha önce oturan gölgesiydi” demekten kendilerini geri alamıyorlar. Sahada büyük performans ile çalışması gözlerden kaçmayan Özgan bu denli performans ile gündem olmaya devam ediyor. 

Belediye meclis üyeliği adaylıklarının ardından kararsız seçmen sayılarında ciddi düşüşler yaşanırken, kararsızlar hala belediye başkanı seçme güçlerine sahipler. Belediye meclis üyeliği sıralamasında İyi Parti’nin listesi, MHP ilçe yönetim kurulu gibi maşallah. Elbette İYİ Parti’ye emek vermiş bir çok kişinin meclis üyeliğinde yer almaması İyi Parti toplantısında ciddi rahatsızlıklar oluşturdu. İyi Parti yaşanan süreçle birlikte,  İyi Parti seçmeni partilerinden her geçen gün biraz daha uzaklaşıyor. 31 Mart seçimlerini Kazım Özgan’ın kazanması durumunda zafer Kazım Özgan’ın olacaktır. Şimdi Kazım Özgan ile alakalı olarak kamuoyunun merak ettiği soruları Sayın Özgan’a ve muhataplarına yöneltelim. 

 

Kozan Belediyesini ne kadar borç ile devir aldınız? 

Şu an ki borçlanma nedir? 

2019 yılında belediye binasına astığınız borç göstergesi pankartını her yıl neden asmadınız? 

Kozan İmar limited şirketinin 2019 yılında ne kadar borçlu idi? 

2024 yılında ne kadar borçlu? 

Seçim startı verildiği günden bugüne denk sigortalı veya geçici kaç personel işe alındı? 

300 kişi işe alındı söylentileri gerçeği yansıtıyor mu? 

İşe alınan kişileri seçimlerden sonra çalıştıracak mısınız? 

Çalışacaklarda nerde, nasıl? 

Seçim çalışmalarında çalışan personeller gönüllülük esasına mı yoksa zorlama ile mi çalışıyorlar? Belediyede görevli çalışanlar saha çalışmalarında görev alıyorlar mı? Alıyorlarsa mesai kavramına uyuyorlar mı?

Seçimlere sayılı günler kala diğer adayları da bu köşede değerlendireceğim. Çok merak edilen soruları yönelteceğim. Söz hakkını kullanmak isteyen herkese sayfalarımız sonuna kadar açıktır. 

Saygılarımla…