Özcan ALADAĞ


HÜKÜMET 'ADANA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE' EL ATMALI!

Sağlık Bakanlığı Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne ciddi anlamda el atmalı, gelen şikâyetleri ve müdürlüğün uygulamalarını mercek altına almalıdır.


Sağlık Bakanlığı Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne ciddi anlamda el atmalı, gelen şikâyetleri ve müdürlüğün uygulamalarını mercek altına almalıdır.

Bu nedenle Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya buradan çağrıda bulunmuş olayım.

Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar’ın AK Parti’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmasının ardından müdürlük adeta şirazeyi kaybetti!

Son bir hafta içinde 3 gün arayla iki hastanenin arşivi yandı veya yakıldı! Hala yangının sebebi ve sonrasında oluşan zararla ilgili kesin bilgiler kamuoyu ile paylaşılmadı.

Vatandaşların sağlık konusundaki şikâyetleri önce hasıraltı edilir oldu. Sonra ısrarlı takip sonucu akla gelmeyen yöntemlerle ‘yasak’ savılır uygulamalar yapılmaya başlanıldı.

Sağlık İl Müdürlüğü bünyesindeki görevlendirmeler öncelikle sağlık teşkilatının tepkisine neden olmaya başladı. Liyakatsız kişilerin görevlendirilmesi il müdürlüğünün birinci önceliği oldu.

Bu kadar olumsuzluklar sağlık müdürlüğü gibi önemli bir kurumda söz konusu olabilir mi?

Hastanelerde çalışanlar başta doktor ve hemşireler olmak üzere yönetim tarzından şikâyet ederek çalışmaya çalışıyorlar Adana’da!

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın Adana’ya acilen el atması gerekiyor. Kurum içindeki bu rahatsızlığı halen yönetici konumundaki idareciler kapatmaya, saklamaya çalışabilirler. Ki böyle olacak. Bu nedenle sağlığın diğer paylaşanlarıyla bu olumsuzluğu oturup konuşup kurumun neden bu konuma düştüğünü irdelemeleri gerekir.

El atarsalar sorunu kökünden çözmüş olurlar. El atmaz iseler de sürekli bu konular gazetelerin manşetlerini süsler.

Bakanlıkta ‘çok iyi çalıştıklarını’ sanmaya devam eder!

Sayın Fahrettin Koca’dan Adana’yı mercek altına almalarını hassaten kendilerinden rica etmiş olalım. Adana’nın yerel basınının sağlıktaki bu uygulamalar hakkındaki yaptığı haberleri de görevleri gereğince dikkate almalarını kendilerinden beklemiş olalım.