Özcan ALADAĞ


İNCE VE SARIGÜL'ÜN PARTİLERİ!

Parti kurmanın amacı iktidar olup ülkeyi yönetmektir. Kuruluş amacında başarılı olmak yatar her siyasi partinin…


Parti kurmanın amacı iktidar olup ülkeyi yönetmektir. Kuruluş amacında başarılı olmak yatar her siyasi partinin…
Lakin Türkiye’de parti kurmanın asıl amacı iktidar olmak değil elbette. “Ayrıldığınız partiden ne kadar oy götürebilirseniz, ne kadar o partiye zarar verebilirseniz kazançtır” tezinden hareket ederek parti kurarsanız sonuçta içine düşeceğiniz sonuç ‘tabela’ partisi olmaktan ileri gitmez.
Bugün CHP’den ayrılan Muharrem İnce ile Mustafa Sarıgül’ün kurdukları partilerden ve bu partilerin Adana teşkilatlarından bahsedeceğim sizlere.
Türkiye genelinde İstanbul ve Ankara merkezli parti kurma aşamasında esen kısa süreli rüzgâr ile gaza gelen Adana’daki bir kısım CHP’liler önce Muharrem İnce’nin partisine sonra da Mustafa Sarıgül’ün partisine doğru giderek bir yoklama çektiler. (!)
Her iki partinin de Adana il örgütleri kurulurken ortaya belirli isimler çıkarak ‘liderlik’ yapma adına kendilerini gösterdiler. Parti binası tutuldu, yönetimler oluştu. Genel başkanlar Adana’ya gelerek açılış yaptılar.
Sonra…
İşte sonrası önemli. Sonrasında her iki partinin de sesi, soluğu kesildi. İnce’nin partisinde yönetim bazında kargaşalıklar çıkmaya başladı. İl başkanı olan kişiye karşı duruş sergilendi. Sonrası malum…
Mustafa Sarıgül’ün partisinin Adana yönetimi de var ile yok arasında… Partilileşme sürecinde vitrini oluşturup sonra tarlayı nadasa bıraktılar. Her iki partinin il yönetimlerinin bana göre hiç ama hiç aktiviteleri yok, başarı grafikleri ise düşük. CHP’den gördüklerini yeni partilerinde uygulasalar daha çok başarılı olurlar.
Sosyal medyada, sosyal medya üzerinde yayın yapan bazı mecralarda dolaşarak siyaset yapmayı ‘başarı olarak’ görmeyi sürdürüyorlar her iki il teşkilatının yöneticileri…
Adana’da bu iki siyasi partiden daha sonra kurulan Yeniden Refah Partisi’nin il teşkilatı bana göre bu iki partinin il teşkilatlarından daha da aktif çalışarak partileşme sürecini kusursuz sürdürüyor. Demek ki parti kurmakta keramet yokmuş. Keramet asıl o partiyi bir noktaya getirip başarılı kılmaktaymış!
Varsanız görseniz her iki partinin de sayısı 200’ü aşmayan üye kaydı vardır. Bu üye kayıtlarıyla partiyi ellerinde tutarak etiket yöneticiliği yapmayı sürdürebilirler bu gidişle…
Ümit ederiz ki kısa zamanda teşkilat yöneticisi olmanın hakkını verirler ve başarılı olurlar.
Yoksa hal ve gidişatları hiç ama hiç iyi değil parti olarak… İl başkanlarının isimlerini sorsanız inanın isimlerini dahi zor telaffuz ederim sizlere. Çünkü siyaset piyasasında yoklar ki!
Genel merkezleri Adana teşkilatlarının bu gidişatından memnun iseler bize ne düşer?
Ancak eleştirmek düşer. Biz de onu yapalım. Belki kısa zamanda toparlanırlar…