TUĞBA KAN


İŞ AHLAKI VE ETİK

İŞ AHLAKI VE ETİK


 

 

Kurumsal Pencere

Bir kurumu zirvede tutan şey sunduğu hizmet kalitesi ve sergilediği ahlaki duruşudur.

Üst düzeyinden tutun da alt düzeyine kadar iş ahlakı ve etik  işletmenin öncülü haline gelmelidir ,Saygın bir kimliğe sahip işletme büyümeye gelişmeye başlar.

Vizyonunu ortaya koyan işletme ise kapsadığı alan hedef ve stratejileridir. Gelecekteki konumuna nihayetine odaklanır.İşletmelerde  kaliteli bir örgütlenme kaliteli bir performansın göstergesidir. Bu yüzden koordineli bir şekilde çalışmak büyük önem arz ediyor. Sadece kaliteli bir performans sergilemek değil iş etiği ve ahlakıyla da harmanlanıp bütünleşmesi gerekiyor.

Toplum belli kurallar ve normlardan  oluşmuştur, sadece  sosyal hayatı baz almak doğru değildir, İş hayatında bu böyledir, ekonomide, ticarette, kişiliklerde doğruluğu dürüstlüğü ,adaletli davranmayı  ilke haline getiren işletmeleri  ayakta tutmasını sağlayan ,  köprünün ayaklarıdır .

Bu öncülü uygulamayan işletmeler zamanla atıl olmaya mahkumdur, tabiri- caizse kendi başını yemeye...!

 

 

İş Etiğinin Önemi

 

Artık  globelleşen bir dünyada ekonomi dalında etik kavramı yaygınlaştırıldı .İşletmelerin  vazgeçilmez unsuru haline geldi.İş etiğini benimseyen işletmelerin ömrü uzun vadeli hal alırken , aksi takdirde bu durumun tam tersi kaçınılmaz  hal aldı yani bir nevi bir çöküşe geçti

İş etiğinin  önemini kavrayan işletmeler, bundan dolayı iş etiğini  kavramsallaştırmıştır

Kurumsal çizginin dışına çıkan ,kibar ve nazik  davranış tutumunda olmayan  yönetici veya çalışanlarİnsanların gözünde basite alınır ve kalite çemberi gittikçe düşüşe geçer..hem kişiliklere hem de işletmeye karşı bir güven sarsılır.kişiden ziyade kurum kötülenir.

 

 İş ahlaki ve etik  deyince   sadece konuşma tabiri  değililetişim becerileri, karakterli kişilikler ve zamaninda işe gelmek ve zamanında çıkış gerçekleştirmek düzen sağlar ve de güven duygudu artar. kalite ve çalışma performası ile de alakalıdır.

Kalbur üstü olmalıdır telaffuz ettiğin sözcük ,sunduğun hizmet kalite ile boyutlandırılmalıdır.

Nerede ,nasıl davranışsal sergilemen gerektiğini bilmelidir bir işletme…

 

 

 

 

İş Ahlâkınınİşletmedeki Niteliği

 

 

 İş ahlaki bir işletmenin icra ettiği faaaliyetlrin  ahlaki durumu  ölçülebilir niteliğidir.

İş hayatında yaşanan doğru ve yanlış davranışlar ele alır.Karşılıklı saygılı olmayı ,dürüst olmayı sözünde durmayı , adaletli olmayı öngörür.yanlış  her zaman yanlışa gebedir

Bu da hem müşteri kaybı, hem kendi kimliğin ve işletme kimliğinin kaybıdır.

Bu durumda bir yanlış kaç doğru götürür siz düşünün?

Bir müsteri bir işletmenin hizmet kalitesini, vs müsteri temcilcilerini beğenmemesi sekiz müsteriyi  etiliyor olumsuz yönde, onlarda kendi cevrelerini .Küçük yerlerde bu duyum daha hızlı yayılıyor elbet .

İş ahlaki işveren ve çalışan,çalışan ile müşteri arasında çevresel faktördür.

Ahlaksızca tutumlar işletmelerin imajını zedeler.

Lakayıtlık boyutuda ayrı,kendini bilmeyen gerek işveren olsun gerek çalışan faturasını büyük öder.

 

 

Sadece maksimum kâra odaklanan paradan başka  bir şey düşünmeyen toplum ve çalışanları zedeleyen durum karşısında iş ahlaki daha çok önem kazanmıştır.

Ya da tatminkar olmayan maaş veren  bir işletme yine kaliteden ödün verir.

Çünkü çalışan aldığı maaştan tatmin olmayınca işe önem vermez.

Ya da erteler zamanında yapılmayan işlerden dolayıda zarar elde eder.

Bir çalışan maksimum kaç saat çalışmalıdır?  Adaletli bir saat dilimi ise verim almada üst düzeye çıkar bu kalite . Çalışma seviyeleri daha fazla saate yayılırsa çalışan sadece apar topar işi bitirmeye odaklanır.

Emeğinin karşılığını alamayan çalışan yapmış olmak için yaparyani...

 

Çalısanda sorumluluğunu bilmez ise gereklerini yerine getirmez ise bu da adaletsizliktir.Sorumluluk  bilincinin de farkında olması gerekiyor.Görevini tamamlayarak doğru bir şekilde ifa etmesi gerekiyor .

Aldığı parayı hak etmesi gerekiyor bu da iş verende olduğu gibi çalisanlarda da iş ahlâkınin önemini vurguluyor.

 

İs Ahlaki ve Etik Kavramını Hayatımıza İndirgemek

 

İş ahlaki ve etik  işletme ve çalışanların hayat felsefesi haline gelmelidir.

Üzerinde ki etiketlere bağımli kalmadan ,doğruluğu  ve dürüstlüğü ile imaj olusturmalıdır.i .İşveren ve çalışan bu yükümlülükleri yerine getirmelidir.Disiplinli ,tutumlu ve radikal karar alabilen bir kurum vizyonu oluşturulmalıdır .Gerçek hayata ve krumsal hayata indirgemek gerektiğinidüşünüyorum .Bu yazımdan pay almak size kalmış son noktayı da koyalım .

Benden söylemesi .....!