Edibe GÜLNAR


İSTENİRSE HİZMET YAPILABİLİYORMUŞ

Belediye başkanlarımız parasızlıktan, borçtan yakınıp dururlar. İktidar partisinden olmayan belediye başkanları ‘hizmetlerimiz engelleniyor’ diyerek sürekli açıklama yaparlar.


rekli açıklama yaparlar.

Oysa ki istenirse hizmetin yapılabildiği örnekler vardır. Bu örneklerden bir tanesi de Çukurova Belediyesi’dir. Ve belediyenin iki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Soner Çetin’dir.

8 yılda 8 toplu açılış yapabilecek kadar hizmet üretmek yani her yıl 1 tören düzenleyebilecek noktaya gelmek her belediye başkanına nasip olmaz. Ben kendi adıma Soner Beyi tebrik etmek istiyorum.

8. Açılışta 23 eser açılacak, 14 eserin ise temeli atılacak. Eserlerin büyüklüğü ve küçüklüğünü tartışabilirsiniz. Lakin bu açılış ve temel atma törenlerine konu olan eserler gördüğüm kadarıyla Türkiye’ye örnek olan projeler. Bazı projeleri gerek iktidar gerekse muhalefetin diğer belediyeleri ile merkezi hükümet tarafından rol model olarak alıp kopyalanıyor.

Böyle de bir durumla karşı karşıyayız Çukurova Belediyesi adına.

Çukurova ilçesinde oturmuyorum. Lakin Çukurova’nın hizmetlerini de yakından görüyorum. Çünkü çocuklarım Çukurova’da oturuyorlar ve hizmetlerden de oldukça memnunlar.

Başkanın halk ile olan ilişkileri de oldukça olumlu yönde ilerliyor. Dert dinliyor, sorunları çözmeye çalışıyor. Parasızlıktan yakınan bir belediye demek ki isterse hizmet üretebiliyor. Bunu başarmak kolay değil.

Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Adana’ya gelerek bu açılış ile temel atma törenini gerçekleştirecek. Meral Akşener’de törenlere katılacak. Açılışı yapılan eserlerin hiçbirisinin daha önce açılışı yapılmamış yani ilk kez açılış yapılıyor. Yani kurdele kesmek adına yapılan açıklamalar değil bunlar.

Bence Çukurova Belediyesi’ni diğer belediyeler örnek alsınlar…