Özcan ALADAĞ


İYİ PARTİ VE AÇIĞA ALINMA HADİSESİ

Geçtiğimiz hafta içinde İYİ Parti Ceyhan’da bazı gelişmeler yaşandı. İl Başkanı desteği ile MKYK’ye giren Gülsüm Hanımın harekete geçmesi ile İYİ Parti’nin Ceyhan İlçe Başkanı ve yönetimi il disiplin kuruluna verilmişti.


Geçtiğimiz hafta içinde İYİ Parti Ceyhan’da bazı gelişmeler yaşandı. İl Başkanı desteği ile MKYK’ye giren Gülsüm Hanımın harekete geçmesi ile İYİ Parti’nin Ceyhan İlçe Başkanı ve yönetimi il disiplin kuruluna verilmişti. Bir hafta sonrasında sular durulmuşa benziyor.
İl dişlin kurulu, ‘Tedbiren ilçe başkanı ve yönetiminin açığa alınmasına’ karar verip ilçe yönetimini boşa düşürmüştü.
İlçe yönetimi bu karara itiraz ederek Ankara ile görüşmelere geçtiler. Hatta basına sızan bilgiye göre “Eğer bu karardan dönülmez ise Ceyhan’da toplu istifalar olur” diyerek de rest çektiler.
Bu rest çekmede kazanan Ceyhan İYİ Parti yöneticileri olmuş. İl disiplin kurulunun vermiş olduğu karar iptal edilmiş ve yöneticiler görevlerine devam ediyorlar.
Dolayısıyla ‘Tedbiren ilçe başkanı ve yönetimi açığa alma’ işi de son bulmuş oldu.
İşin doğrusu buydu aslında. Bütün bunlara gerek var mıydı? İyi giden bir düzeni bozmanın anlamı yoktu. Ancak siyasette bunlar yaşanıyor maalesef.
300 kişi ile partiden istifa etmede son bulmuş oldu böylelikle…
Genel Başkan Meral Akşener’in ülke genelindeki turlarına bakıyorum ve ortaya koyduğu performans ile partisini her geçen gün ileriye götürme adına verdiği gayretleri de önemsiyorum. Teşkilatların ‘sen-ben kavgası’ nedeniyle de böyle olumsuzlukları yaşamasını kabullenmiyorum kendi adıma.
Toparlayıcı olmak varken dağıtıcı olmak doğru bir davranış olmaz. Dilekçeyi vererek teşkilatlarda huzursuzluk çıkaranlar ile buna vesile olan disiplin kurulu, partilerine iyilik mi yaptılar?
Hayır…
Aksine kötülük yaptılar. Kamplaştırıldı insanlar. Taraf oldular, en kısa zamanda bunun karşılığını vermek için pusuya yatmalarına neden oldular.
Umarım bundan sonra bu gibi siyaset oyunları gündeme gelmez.
Varsa ortada partiden görevden alma konusuna temel teşkil edecek suç unsuru, alınan yönetimi genel merkez neden görevine iade etti.
Yok, ise neden bunlara izin verildi?
Sizin anlayacağınız yanlış hesap Ankara’dan döndü.
Ceyhan İYİ Parti’nin de artık kendine gelmesi gerekiyor. Doğru Yol Partisi’nden gelen gelenekçiliği de artık bir kenara bırakmaları gerekiyor diye düşünüyorum.