Edibe GÜLNAR


İYİ PARTİ'DE SULAR DURULMUYOR

Ne umutlar ile kurulmuştu İYİ Parti.


Ne umutlar ile kurulmuştu İYİ Parti. İYİ Parti’ye katılıp politika yapmak isteyenler ne hevesler kurmuşlardı. Gelinen noktada partide sular bir türlü durulmadı. Durulacağa da benzemiyor.

Siyasi kulislere göre İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın, bayram sonrasındaki yeni hafta içinde parti içindeki ekibiyle yapacağı görüşmelerin ardından istifa edebileceği belirtiliyor.

Yani partinin kurucusu, arkasından kitleleri sürükleyen isim olan Koray Aydın’da partiden kopacakmış!

Partisinin 5. olağanüstü kurultayında genel başkan adayı olan ve ilk turda 472 delegenin oyunu alan Koray Aydın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından önce Akşener’i eleştirmişti.

Aydın, Akşener’i “görüşmenin içeriğine ilişkin bir an önce açıklama yapmaya” davet etmişti.

Yanıt alamadı bir türlü…

Sır gibi saklandı bu görüşmenin içeriği…

Aydın ardından da partisine, “Mevcut parti yönetimimiz tarafından Sayın Meral Akşener’in, İYİ Partililerin yüzünü yere eğdiren gelişmeler hakkında bir an önce açıklama yapmaya davet edilmesi şarttır, elzemdir” diyerek tepkisini göstermişti.

Akşener’in Erdoğan ile görüşmesinden rahatsız olduğu bilinen Aydın’ın, son dönemde partisinin hiçbir programına katılmaması da dikkat çekmişti. Aydın’ın, yeni haftada parti içindeki ekibiyle bir araya gelerek, “İYİ Parti ile yollarını ayıracağı” belirtiliyor. Ancak Aydın’ın partisinden istifa edip etmemesinin “ekibi ile yapacağı görüşmelere bağlı olduğuna” da dikkat çekiliyor.

Koray Aydın’ın partiden ayrılması ile birlikte Aydın’ın ekibinden güçlü isimlerin de partiden kopacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Bu yaprak dökümü İYİ Parti’ye büyük zarar verecek ve sanırım partinin tabela partisi olma yolunda ilerlemesini hızlandıracak.

Parti disiplinine sevk edilen bir milletvekilini partinin resmi sitesindeki ismini silerek daha disiplin kurulunun vereceği sonuç belli olmadan bu kararı alıp silmek parti yönetiminin kimler tarafından nasıl şekillendirildiğini ortaya koyuyor olsa gerekir.

Aydın’a yakın isimler, Aydın’ın istifa etmesi durumunda, “siyasi yaşamına bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini ve yeni bir parti kurmayacağını” dile getiriyor.

Bakalım bu hafta içinde İYİ Parti’de neler yaşanacak…

Adana teşkilatında da ciddi anlamda kopuşlar var. Partideki heyecan resmen sönmüş vaziyette. Kimsenin partiden beklentisinin kalmadığına dair emareleri görür olduk.

Bu kadar kısa zamanda bir partiyi bu hale getirmeye uğraşsalar başaramazlardı!

Ama başardılar!

Başaranlara plaket vermek gerekir…