Edibe GÜLNAR


İYİ PARTİ'NİN KAMPI VE YAŞANANLAR

İYİ Parti’nin bu kadar kısa zamanda yaşadığı olumsuzlukları en az bizim kadar yaşayarak görüyorsunuz.


İYİ Parti’nin bu kadar kısa zamanda yaşadığı olumsuzlukları en az bizim kadar yaşayarak görüyorsunuz. Meral Akşener’in tutum ve davranışlarıyla dibe vurmaya başlayan İYİ Parti, özeleştiri kampı düzenleyerek olup bitenlerin bir fotoğrafını çekmek istedi.

Hatayı nerede yaptıklarını araştıran parti kurmayları hatadan dönmek adına da bir adım atmak için kamp düzenleyerek bir araya geldiler.

Peki, Afyon’da düzenlenen kampta neler yaşanmış? Sızan bilgilere bir göz atalım isterseniz.

Başkan Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinin eleştirildiği kampta, “AKP karşıtı, muhalif” duruşun sürdürülmesi konusunda bir görüş çıkmışa benziyor.

Kampa, İYİ Parti’den istifa edecekleri iddia edilen milletvekilleri Ahmet Ersagun Yücel ve Ünal Karaman ile Akşener’e yakınlığıyla bilinen Burak Akburak katılmıyor.

Dervişoğlu kampta  “Eski resimleri kenara bırakıp, aynaya bakmak durumundayız” diyerek söze başlıyor.

Konuşmacılar Meral Akşener’i eleştiriyor. Eleştirilerin ortak noktasını ise Akşener’in hem partisinden habersiz Erdoğan ile görüşmeye gitmesi, hem de sonrasında kamuoyuna net, açıklayıcı ve soru işaretlerini giderici bir açıklama yapmaması oluşturuyor.

Parti kurucu değerlerine sahip çıkmalı” görüşü ağırlık kazanıyor bu toplantıda.

İYİ Parti’nin yerel seçimlere “hür ve müstakil girme” kararı da gündem konuları arasındaydı. Bazı konuşmacılar, seçime tek başına girme kararının doğru olduğunu ve bundan sonra da aynı politikanın sürdürülmesi gerektiği savundu.

CHP ile olan yakın duruştan uzaklaşma tartışıldı bu toplantıda. “Muhalefete muhalefet etmeme” yaklaşımı konuşuldu.

Musavvat Dervişoğlu’nun ‘Beğenen bizimle yürüsün, beğenmeyenin yolu açık olsun’ resti de toplantıya damga vuruyor. Yeni yönetimle yoluna devam etmek istemeyenlere engel olunmaması görüşü benimsendi.

Toplantıda söz alan partililer, Dervişoğlu’nun sosyal medya ve geleneksel medyayı daha çok kullanması, gündem belirleyecek eylem ve ve söylem oluşturması, sahaya inmesi ve halk buluşmaları yapması önerileri getirdi.

Toplantının genel havası aynen böyle. Peki, bu toplantıdan sonra nasıl gelişmeler yaşanacak İYİ Parti’de? Onu da zaman aralığında izleyerek göreceğiz.