Özcan ALADAĞ


KARALAR TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ

Mesleğimiz gereğince ortada duran bir sorun, sıkıntı var ise bunu nasıl dile getirip konunun muhatabını göreve davet ediyorsak, sorumluluğunu ve görevini yerine getiren muhatabına teşekkür etmeyi de görevimiz, sorumluluğumuz olarak biliriz.


Mesleğimiz gereğince ortada duran bir sorun, sıkıntı var ise bunu nasıl dile getirip konunun muhatabını göreve davet ediyorsak, sorumluluğunu ve görevini yerine getiren muhatabına teşekkür etmeyi de görevimiz, sorumluluğumuz olarak biliriz.
Bu nedenle Sayın Zeydan Karalar’a teşekkür etmek istiyorum.
Kozan’ın merkezindeki Cumhuriyet Mahallesi ile Tufanpaşa Mahallesi Mezarlık Yolu’nun acilen yapılması gerektiğine işaret edip aylardır yapılmayan bu yolun biran önce yapılmasını kendisinden rica etmiştim.
Geçtiğimiz hafta içinde Perşembe günü bu konuyu yazıma konu ettim ve Sayın Karalar Cumartesi günü beni arayarak “Adı geçen bölgede yani Cumhuriyet Mahallesi Köprübaşı Mevkinde kamulaştırma yapıyoruz. Kamulaştırmanın bedeli var elbette. Bunu sağlamak da kolay olmuyor. Ancak bun rağmen bu yolu yaparak tamamlarız” demişti.
Ve dediğini de yaptı. Dün Büyükşehir Belediyesi’nin iş makineleri ve asfalt ekipleri bölgeye girdi. Asfalt çalışmasını yaparak tamamladı. Mezarlık Yolu’nun da ASKİ tarafından çalışmalar yapılması nedeniyle bekletildiğini belirten Sayın Karalar, önümüzdeki günlerde ASKİ’nin çalışmaları sona erince burasını da tamamlayacağını söylemişti.
Kısa zamanda ASKİ’de bu sorunu çözüp oradaki işi bitirince sanırım asfalt çalışması da kısa zamanda yapılacak.
Sorumluluğunu yerine getiren Sayın Karalar’a bu nedenle teşekkür borcumuzu ödeyelim ve kendisine duyarlılığı için teşekkür edelim.
Konu teşekkürden açılmış iken önemli bulduğum bir olayı da buradan gündeme getirip Sayın Karalar’ın dikkatine sunmak istiyorum.
Belediyede görev yapanlar kendi sorumluluk alanında olup biteni inceleyerek sıkıntı var ise ona anında müdahil olması gerekir. Çünkü bu onun asli görevidir.
Yıkılan Atilla Altıkat Köprüsü’nün E-5’in üzerinden geçen dönüş yolları ile üst geçide çıkılan bölgede, MADİ Oteli’nin yanından çıkan rampada yayaların yürümesi için bir alan bırakılmış. Dolayısıyla E-5’e insanların düşmemesi için de oraya demir korumalar yapılmış.
Bir yıldır bu demir korumalara sanırım kaza nedeniyle kırılmış ve belirli aralıklarla karşılıklı iki taraftan kırık durumda kendisiyle ilgilenecek yetkiliyi bekliyor. Yani demir korumalar kırık ve insanlar buradan yürürken korku yaşıyorlar.
Bir Allah’ın kulu da oradan gelip geçerken bu kırık demirleri ve korkulukları görmüyor!
Bir kez 153’ün yetkilisi olan idarecilere bir kez de Sayın Türkan Eşli Hanıma konuyu izah ederek burasının acilen yapılması gerektiğini söyledi. Maalesef diyorum o korkulukları hala tehlikeye davetiye çıkarıyor.
Bu kadar zor mu bir kaynakçı gönderip oraya demir kaynatmak?
Zor değil…
Ancak kimsenin umurunda değil…
Büyükşehir Belediyesi’nde asıl sıkıntı bu olsa gerek. Aslında tüm belediyelerde bu sıkıntı var. Sadece Büyükşehir’de yok. Herkes sorumluluğunu yerine getirse başkana ve idareye hiçbir sıkıntı yaşatmazlar.
Bunun adı ‘ayak sürüme’ değil ama ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ taktiği…
Faturalar da haliyle belediye başkanlarına çıkıyor.
Zeydan Karalar’ın bu gibi küçük ve basit işlerle mi uğraşması gerekiyor? Vallahi bu Büyükşehir’de çalışanların büyük bir kısmı aldıkları parayı hak etmiyorlar!
Ben artık bunu düşünmeye başladım.
Umarım bu demir korkuluklar yüzünden bir kişinin başına kötü bir kaza gelmez!