Özcan ALADAĞ


KARALAR VE MERCİMEK'E TEŞEKKÜR

Gazete olarak Adana’nın gündemini tutmada elimizden geldiğince kendimizi görevli hissediyoruz. Yaklaşımlarımız kentin menfaatlerine yönelik olarak şekilleniyor.


Gazete olarak Adana’nın gündemini tutmada elimizden geldiğince kendimizi görevli hissediyoruz. Yaklaşımlarımız kentin menfaatlerine yönelik olarak şekilleniyor. Bu arada yorumlarımızı da yapmayı elbette ihmal etmiyoruz.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün toplanan meclis oturumlarında gazetemizde yer alan bilgilerin meclis oturumunda paylaşılmasından dolayı Sayın Zeydan Karalar ile Recai Mercimek Beylere teşekkür ediyoruz.

Belediye ait kütüphanede yaşandığı iddia edilen ‘namaz kılınmasına engel olundu’ konusunda geride bıraktığımız hafta içinde Sayın Zeydan Karalar Beye çağrıda bulunup ‘bugüne kadar camilerin bakım ve onarımı, yeni cami inşaatlarına yapılan yardımlar ve bu konuda belediyenin ayırdığı bütçeler konusunda’ bilgi vererek kamuoyuna aydınlatması gerektiğine işaret etmiştik.

Eksik olmasınlar Sayın Karalar ve belediye idaresi bu konuda iyi hazırlanmış ve ekrana yansı ile tüm meclis üyelerini ve kamuoyunu aydınlattı.

İYİ Parti’nin Meclis Gurup Başkanvekili Recai Mercimek Beyde konuyla ilgili olarak dile getirdiğimiz ‘bu konuda en sağlıklı bilgiyi Adana Emniyet Müdürlüğü verebilir’ ifademizi dile getirip ‘Bu kişinin kim olduğunu merak ediyorsanız gidip Adana Emniyetine sorun’ dedi.

Bu anlamda Adana’daki gelişmelere gösterdiğimiz hassasiyetin böyle değer bulmasından dolayı da ziyadesi ile mutluyuz.

Xxx

KENT MEYDANI SORUNUNU ÇÖZÜN ARTIK

Ortada bir cenaze var. O da Kent Meydanı…

Bu cenazeyi biran önce kaldırıp defnedin.

Kent Meydanı Projesi’ni Seyhan Belediye Başkanı iken başlatan ve bu konuda oldukça çok eleştiri alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi ile anlaşarak Kent Meydanını Büyükşehir adına devir aldı.

Aldı almasına da bir türlü meclisten onaylanmadı bu devir konusu. Dolayısıyla Kent Meydanında hırsızlık olayları başlamış. Sayın Karalar, hırsızlığın önüne geçmek gerektiğini belirterek biran önce sorunu çözmek adın çağrıda bulundu meclis üyelerine.

İnşaat projesini yenilemeyi düşünüyor Başkan Karalar. Bitirme bu dönemde çok zor olsa da Kent Meydanını, hırsızlığın önüne geçip ‘malımıza sahip çıkalım’ diyor Sayın Karalar.

Bu konuda Büyükşehir Belediyesinin meclis üyelerinin direnmediklerini ancak süreci uzattıklarını ifade ediyor.

Meclis üyelerinden ciddi anlamda bir yorum gelmedi bu konuda. Ne düşündüklerini de bilmiyoruz. Süreci uzatmaya devam mı edecekler? Yoksa biran önce konuyu meclisten geçirecekler mi?

Hırsızlık olaylarının da önüne geçilecek mi?

Temmuz ayı meclis oturumlarında konunun biran önce netleşmesi gerekir diye düşünüyorum. Lakin gündem maddeleri arasında bu konu yer almadı. Sanırım konu komisyonlarda bekliyor. Ondan da emin değilim.

Sayın Karalar’ın konuyu detaylı bir şekilde kamuoyu ile paylaşması ve konuyu mecliste dillendirmesi gerekiyor.

Kendisinden de bu konuda kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz. Ortada bir milli servet yatıyor. Hırsızlar tarafından talan edilmesin istiyoruz…