Özcan ALADAĞ


KARALAR'A DA AYNI HATAYI YAPTIRDILAR

Belediye başkanı olduğunuzda özellikle toplumsal ilişkilerde sizin sürekli uyaracak, yanlış yapmanızın önüne geçmesini sağlayacak aklı başında danışmanlarınız olması gerekiyor.


Belediye başkanı olduğunuzda özellikle toplumsal ilişkilerde sizin sürekli uyaracak, yanlış yapmanızın önüne geçmesini sağlayacak aklı başında danışmanlarınız olması gerekiyor. Yani ‘ehil danışmanlar’ ile çalışmanız gerekiyor.

Her şeyi belediye başkanı olarak siz bilemezsiniz. Bildiğinizi iddia ederseniz hata yaparsınız. Güvenip bir yerlere getirdiğiniz isimler eğer ‘ehil’ değilseler o vakit size hata yaptırırlar.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde de bana göre ‘danışman’ bazında görev yapan isimlerde ciddi anlamda sıkıntısı var. Adı ‘danışman’ ama çok da bir şey danışılmayan, danışılmış olsa da katkı sağlayamayan danışmanları görüyorum Sayın Karalar’ın etrafında.

Altın Koza’da yaşanan bir gelişmeye bugün vurgu yapmak istiyorum. Sayın Zeydan Karalar You Tober isimleriyle anılan arkadaşları 5 yıldızlı bir otelde ağırlayarak onlardan Altın Koza’nın etkinliklerini sosyal medyalarında paylaşmalarını istemiş. Yani ‘Altın Koza’ya katkı koyun’ demiş.

5 yıldızlı otelde yemişler, içmişler. Zeydan Bey ile boy boy fotoğraf çektirip sosyal medyalarında yayınlamışlar.

Her konuda yılın 365 günü şehrinin gazetecilerine ihtiyaç duyan Başkan Zeydan Karalar, Adana’da görev yapan gazetecileri Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Tiyatro Salonu’nda basın toplantısında ağırlayıp ‘Altın Koza’nın etkinliklerine destek verin. Kamuoyuna duyurun’ derken, You Tober denilenleri 5 yıldızlı otelde ağırlamasını ben kabul edemiyorum.

Bunu ‘danışmanlarının hatası’ olarak görmek ve değerlendirmek istiyorum.

Diğer yandan da ‘Koca şehrin belediye başkanısınız. Kurt politikacısınız. Nabzı iyi tutar, havayı iyi koklarsınız. Bu kadar ayrımcılığı gerektiren yaklaşım içinde olmamanız gerekir Sayın Karalar…

Karalar’dan önce belediye başkanlığı yapan arkadaşlar da ‘Yerel basından daha güçlüyüm!  Benim sosyal medyamdaki arkadaş sayım yerel gazetelerin toplam satışlarından daha fazla’ diyerek tıpkı Zeydan Karalar’ın bugün içine düştüğü hataya o tarihlerde düşmüştü…

Ben kendi adıma duyduğum rahatsızlığı dile getirmekle mükellefim.

Adana Valiliği’nin himayesinde gerçekleştirilen Lezzet Festivali’nde de aynı hata yapılmıştı. Lezzet Festivali’nde sosyal medya fenomenleri diye bir gurup ihdas ederek bunları yedirip, içirip, gezdirip onların himmetine muhtaç duruma düşmüşlerdi!

Sonra da aynı Adana Valiliği’nin himayesindeki Lezzet Festivali, Adanalı gazetecilere seslenip ‘Bize destek verin’ diyerek paylaşımlarda bulunmuşlardı.

Hata kim yapar ise hatadır. Zeydan Karalar’da hata yaptı. Veya Karalar’a hata yaptırıldı.

Diyeceksiniz ki hata yapanların umurunda mı? Onları bilmem ama benim umurumda. Hoş, bu konuyu dile getirecek, getirebilecek kaç gazeteci çıkar? Orası da ayrı bir konu…

Siz sesinizi yükseltmez iseniz dün başkası, bugün bir başkası sizi tiyatro salonuna hapseder!