Edibe GÜLNAR


KARALAR'A DA AYNI HATAYI YAPTIRDILAR

Dünya Özürlüler Günü’nde ilgili ve ilgisiz kim varsa günü fırsat bilerek mesaj yayınlayıp fırsatı değerlendirirler.


Dünya Özürlüler Günü’nde ilgili ve ilgisiz kim varsa günü fırsat bilerek mesaj yayınlayıp fırsatı değerlendirirler. Sadece bir gündür bu mesajlarının hükmü.

Ertesi gün yine hayatlarına devam ederler, bir şey olmamış gibi.

Ben bugün buradan belediye başkanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özürlü kardeşlerimizden nikâh ücreti alınmasın diyorum. Bu öneriyi niçin yapıyorum?

Özürlü kardeşlerimiz zaten maddiyatı olmayan insanlarımız. Özürlü maaşı alarak ailelerinin yardımı ile ayakta duruyorlar. Bu nedenle belediyelerde kıyılan nikâhlarda bu kardeşlerimizden ücret alınmamasını kendi adıma önermiş olayım.

Yakın tarihte bir arkadaşımın özürlü evladının nikâh sırasında çektiği sıkıntıyı yakından görünce böyle bir teklifte bulunmak istedim.

Dikkate alırsalar mutlu olurum. Özürlü derneklerinin aslında böyle teklifleri getirmesi gerekir.

Başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediyelerin başkanlarına bu çağrımızı buradan yapmış olalım. Hem özürlü kardeşlerimize hem de ailelerine katkı koymuş olursunuz. Hayırlı da bir işe imza atmış olursunuz.

Sadece belediyelerde nikâh kıyılmıyor elbette. Aynı zamanda müftülüklerde de nikâh kıyılıyor. Müftülükte kıyılan nikâhlarda belediyeden daha fazla para talep ediliyor!

Orası da başlı başına bir sorun.

Müftülüklerde de özürlü kardeşlerimizin nikâhları kıyılırken ücret alınmasını yetkililerden rica edelim. Önerimizi dikkate alacaklarına ihtimal vermiyorum ama ben yine de düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim.

Uygulamalarını görmek istiyoruz.