Özcan ALADAĞ


KARALAR'IN SEVDİĞİ GAZETECİ DEĞİLMİŞİZ!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, binlerce kişinin katıldığı düğün töreninde sevgili oğlu Mert’i evlendirdi. Hayırlı ve uğurlu olsun.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, binlerce kişinin katıldığı düğün töreninde sevgili oğlu Mert’i evlendirdi. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Binlerce kişiyi bir araya toplayabilmenin zorluğunu bilen Karalar, TÜYAP Kongre Salonu’nu baştan aşağıya süsleterek misafirlerini ağırladı. Kimler yoktu ki düğün töreninde. Genel başkanlar, parti meclisi üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, partilileri ve sevdikleri yer aldı bu törende.

Bütün bunları nereden biliyorum? Yapılan haberlerden, sosyal medyada paylaşılan görüntüler ve fotoğraflardan düğün töreni izlenimlerine sahip olabildim.

Daha fazla düğünle ilgili ayrıntılar veremiyorum. Çünkü Çukurova Barış Gazetesi olarak düğüne davet edilmedik!

İnanın sebebini de anlamış değilim. Hoş, insanlar en mutlu gününde dostlarını yanında görmek ister. Sevdikleriyle bir araya gelmek ister. Demek ki, Çukurova Barış Gazetesi olarak Zeydan Karalar’ın sevdiği gazete ve gazeteciler değilmişiz!

Alındık mı? Gücendik mi?

Vallahi ne alındık, ne de gücendik.

Sadece gazete olarak ve bu şehirde yıllarca gazetecilik yapan kişiler olarak Başkan Zeydan Karalar’ın yanındaki hatırımızın değerini test etmiş olduk.

Bu şehrin yerel gazetecilerini ‘yol arkadaşım’ diyerek nitelendiren Sayın Karalar’ın bu sözlerinin de samimi olmadığını bir adet öğrenmiş olduk.

İstanbul merkezli yaygın televizyonlara ücretini ödeyerek ekranlarına çıktığı isimleri dahi unutmayan Zeydan Karalar’ın bizim gibi ‘yerel gazetecileri’ hatırlamasını bekleyerek sanırım biraz saflığımızı ön plana çıkardık.

Seçilecek duruma gelmemize sebep olan ortada ne var? Sorusuna gazete olarak yanıt aramak istediğimizde bir tek yanıt da bulamadık. Demek ki, Zeydan Karalar’ı ve belediyeyi rahatsız edecek gazetecilik yapmışız!

İyi de etmişiz o vakit…

Biz mesleğimizin gereklerini yerine getirmeye çalışan Çukurova Barış Gazetesi’nin mensuplarıyız. Kimseye de yaranmak adına eğilip bükülmek gibi bir arzumuz hiç olmadı, bundan sonra da olmayacak.

Uzun lafı kısası, ektiğimizi biçmişiz…

Sayın Karalar’da gerek halk tarafından gerekse de bizlerin yanında bundan sonraki dönemde ektiğini biçecektir. Biz yine gazeteciliğimizi yaparak yolumuza devam edeceğiz.

Sayın Zeydan Karalar’da hizmet süresi dolana kadar mutlu olmaya devam edecek.

Eşleriyle, dostlarıyla…