Özcan ALADAĞ


KAZIM ÖZGAN, YUSUF HALAÇOĞLU VE ERMENİ MEZALİMİ ANITI

Kozan’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluş Yıldönümü öncesinde Öğretmen Abdurrahman Kütük’ün şehri ayağa kaldıran ve infial yaratan açıklamaları hala sıcaklığını koruyor.


Kozan’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluş Yıldönümü öncesinde Öğretmen Abdurrahman Kütük’ün şehri ayağa kaldıran ve infial yaratan açıklamaları hala sıcaklığını koruyor.

Neydi bu infial yaratan açıklamalar dilerseniz onu da hatırlatmış olalım. Öğretmen Abdurrahman Kütük, Ermenilerin Kozan’da mezalimlerini anlatır iken “Ermenilerin Türkleri fırınlarda yaktıkları gerçek değildir. Bu bir şehir efsanesidir” demişti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Kozanlı Hemşerimiz Yusuf Halaçoğlu’nun konuya olan duyarlı yaklaşımından dolayı ilçe halkı biraz rahat nefes aldı.

Öğretmen Kütük hakkında ise görev yaptığı Çukurova Üniversitesi tarafından soruşturma açıldığını da bu vesile ile sizlere iletmiş olalım.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu geçtiğimiz gün Kozan’da mezalimin yaşandığı, insanların yakıldığı fırının önünde buluşarak bir açıklama yaptılar. Bu açıklamaya göre Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu Bey konuyu özetleyen bilgileri toplayarak fırının girişine bir tabela olarak bu bilgiler asılacaktı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Beyde ilçeye Ermeni Mezalimi Anıtı yaptırmaya karar kıldı. Konu meclisin onayını da aldı. En kısa zamanda bir anıt ilçeye kazandırılacak. Emeği geçenlere de teşekkür etmek istiyorum.

Kazım Özgan’ı siyaseten bir yere hapsetmek ve yıpratmak amacıyla yıllardır başkanı ‘Ermeni sevici’ gibi göstermeye çalışanların da Özgan tarafından ERMENİ MEZALİMİ anıtının ilçeye kazandırılmasından sonra ne söyleyeceklerini de doğrusu merak ediyorum.

Kozan’da tarihi bilgisinden ziyade halktan topladığı bilgilerle ilerleyen Öğretmen Abdurrahman Kütük’ün bıraktığı tahribatları Kazım Özgan ile Yusuf Halaçoğlu ikilisi toparlamaya çalıştı ve bunu da becerecekler gördüğüm kadarıyla.

Çukurova Üniversitesi’nin açtığı soruşturmanın da ciddi anlamda yapılarak Kütük’ün bu sözlerinin ilçede verdiği tahribatı silme adına olumlu bir adım atılmasını da bekliyorum kendi adıma…

Bu arada Eski İl  Genel Meclis Üyesi olan Mustafa Halaçoğlu’nun da bu konudaki özverili çalışmalarını kapanan il genel meclisi döneminde çok yakından bildiğim için ona da Kozanlıların teşekkür etmesi gerekir diye düşünüyorum.

Kozan’da milli duygular ile oynamanın, sinir uçlarına dokunmanın kimseye yarar getirmeyeceğini ve sevgili öğretmen arkadaşın çıkıp bir özür dileyerek geri adım atmasını bekledim kendi adıma.

Üniversiteden gelen talep sonrasında Yusuf Halaçoğlu Beyden özür dileyen ancak bu özrü dilerken dahi iğneli sözlerle özür dilemiş olan Kütük’ün ifadelerini Ermeni locasının da nasıl kullanacağını(!) inanın merak ediyorum. Bakalım Abdurrahman Kütük’ün ifadeleri bizim aleyhimize nasıl dönecek?

Ermeni Mezalimi Anıtı’nın kısa zamanda hayata geçirilmesini diliyor, Kazım Özgan ve Yusuf Halaçoğlu ikilisine teşekkür ediyorum.

Biz de duyarlılık gösteren bir Kozanlı ve gazeteci olarak elimizden geldiğince kamuoyunu aydınlatma görevimizi yapmış olduk.

Görüşmek dileğiyle…