HÜSEYİN ERCİYES


KAZIM ÖZGAN'IN İŞİ “ÇANTADA KEKLİK Mİ?”

KAZIM ÖZGAN'IN İŞİ “ÇANTADA KEKLİK Mİ?”



2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmeyen 2014 yılının devrik başkanı Kazım Özgan, Cumhur ve Millet İttifakına alternatif olarak Kozan İttifakını kurarak Saadet Partisi'nden Kozan Belediye Başkanı adayı olmuştu.
Yapılan 2019 yerel seçimlerinde 2. sırayı alan Kazım Özgan, yaklaşık 10 bin fark ile belediye başkanı seçilen Merhum Nihat Atlı'nın mennu haklarını alamaması nedeniyle Saadet Partisi İlçe Başkanı Muammer Özçelik şikayetçi oldu. Sandıktan birinci çıkan Nihat Atlı'nın belediye başkanlığı koltuğu ikinci gelen Kazım Özgan'a verildi.
Bu kısa hatırlatmanın ardından bir yıl süreyle Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, adeta birim müdürü olarak görev yaptıktan sonra, sürekli üretilen "Kazım Özgan görevden bu gün alınacak, yarın alınacak, haftaya alınacak" dedikodularının ardından basının desteği ile belediye başkanlığı görevine tam olarak başladı.
2014 yılından önceki her şeyi ben bilirim, her şey benim merkezimde olacak edasından kurtulan, ılıman bir siyasi yol haritası çizen bir şeyler yapmak isteyen fakat iktidar tarafından sürekli engellenen ve adeta cezalandırılmak istenen bir belediye başkanı, potresini halka yansıttı. "Biz yapmaya çalışıyoruz ama engelleniyoruz." sözlerinin arkasında geçen tam 4 yıl elle avuca sığan bir şey var mı, sorusu soru işareti olarak kaldı.
Kozan'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Kubilay Parkı açılışına katılan CHP Genel Başkanından genel merkezde çay daveti alan Kazım Özgan, Millet İttifakının gelecek dönemindeki belediye başkan adayı olarak yorumlara mahsus edildi.
Günler geçti, Türkiye tarihi bir seçime doğru yol alırken Cumhur ve Millet İttifakı karşı karşıya gelirken, Millet İttifakının Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'dan seçimlere kısa bir süre kala bomba bir atak geldi.
Dün birlikte adeta kol kola yürüdüğü Millet İttifakının paydaşlarını terörle kol kola iddiasıyla terk edip AK Parti saflarına katıldı.
Özgan'ın Millet İttifakından Cumhur İttifakına geçmesinden çok söylediği sözler gündem oldu. "Ben teröristlerle kol kola gidenlerle yol yürüyemem, Millet İttifakı teröristlerle yürüyor" sözleri, Millet İttifakı cephesinde adeta soğuk duş etkisi yarattı. Cumhur İttifakı cephesinde işler biraz çıkmaza girdi, endişe hasıl oldu.
Birçok meclis üyesi, dün mecliste boğaz boğaza geldirdikleri Kazım Özgan'ın grup toplantılarına katılacak ve her dediğine evet diyecek olmalarını şaşkınlıkla karşıladılar. Şimdi Mehmet Kurtaran ve Ahmet Zembilci'nin iş birliği ile AK Parti saflarına geri dönen Kazım Özgan için AK Partili Abdullah Avcı tarafından meclisin açılışında söylenen "Yasal olan her şey helal değildir" sözü, "Yasal olan her şey helaldir" olarak değiştirildi mi, demekten geri duramadık.

Geçişlerin ardından kendisini tekrar Cumhur İttifakının Kozan Belediye Başkanı adayı olarak gören tecrübeli siyaset adamı, arkasında bireysel 20 bin oy potansiyeli ile sahip Kazım Özgan'ın, Cumhur İttifakı içerisinde tekrar aday olabilme oranları, MHP İlçe Başkanı Şerif Köşeli'nin "Cumhur İttifakının adayı MHP'li bir isim olacak" açıklaması ile gündeme geldi. O günden bu yana denk düşmedi.
Son olarak, 2019 yılında Kazım Özgan'ı kastederek "Bu trenden inmeyeceksin, inersen geri binemezsin" diyerek meydanlarda konuşan ve kendisine Kartal Yusuf benzetmesi yapılan AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, yürüttüğü Kozan İlçe Başkanlığı görevinden belediye başkan adayı olmak için istifa etti.
Bu gelişme, Sayın Kazım Özgan için çok hoş bir gelişme değil. Aday AK Parti'den mi olacak, MHP'den mi olacak sorularına yeni bir soru daha eklenmiş oldu. Kozan AK Parti'ye verilirse aday kim olacak?