Faruk YİĞENOĞLU


KENDİNİ DİNLE ZOR DA KOLAY DA SENDE!!

Boş ver kim ne demiş Nedenleri niçinleri pek sorgulama.


Boş ver kim ne demiş
Nedenleri niçinleri pek sorgulama.
Gereksiz zaman kaybı bu serzenişler ne sana bir şey kazandırır ne de hayatına bir mana yükler.

bırak geç ne varsa…

Hatta bir kibritte sen yakıp üstüne at gitsin. Önüne set çekilmiş ne varsa, engelden öte bir şey değildir o manasız yığınlar. “Ah ulan” deyip diline doladığın ne varsa, kabuk tutmuş yaradan başka bir şey midir?

Ölüm daima gözünün önünde olsun, o zaman asla adi endişelere düşmezsin ve hiçbir şeyi fazla hırsla arzu etmezsin. Unutma her zaman çıkar bir yol vardır. Çıkmayan yollar zaten senin değildi. Her zaman kaçırdığın fırsatın daha iyisi mutlaka gelir. Kaybetmek yoktur öğrenmek vardır bu hayatta.
Kaybettim sanırsın ama öğrendiklerindir asıl senin olan.
Seni üzdüklerinde şunu hatırla! “Sen, yaşamın için en değerli insansın.”
Emin ol seni hak etmeyenler seninle kalmayanlardır.
Geçmişte ne olduysa bugünü ve yarını kesinlikle ilgilendirmiyor.
Sarılıp ağlayacağın biri varsa kafana takacak bir şey kalmaz.
Sarılıp ağlayacağın insan kim? Onu daima aklında tut ve hiç çıkarma. İşte o kişi senin kaderindir.

Başkalarının senin hakkında ne düşündükleri sadece kendi kurgularıdır.Her şeyi mahvettiğini düşünüyorsan, şöyle düşün bir şeyleri dağıtmadan harika bir yemek yapamazsın.

Hayatın gerçeğini kavra.
Hayatın gerçeği ne mi?

Bugün üzüldüğün tonlarca şeye, yarın gülüp geçeceksin. Bazen hepimiz büyük yaralar alırız ve sevdiğimiz insanları kaybederiz. Ama hayat böyledir. İki şekilde düşünebilirsin. Her yaşadığım olayın bir amacı var veya her şey rastgele oluyor. Ama unutma yaşadıklarından ders al ve onları öğretmenin olarak kabul et. 

Sevmeye ve sevgiye odaklan. Göreceksin gerçek amacımız sevgidir. Bu yüzden daima gülümse ve özgür yaşa. Kanaya kanaya iyileşir bazı yaralar, aşk gibi, ihanet gibi, yalnızlık gibi, geç olur, güç olur ama olur.

Ruhunu ve zihnine iyi davran ki seni negatif duygulardan korusunlar. Sana kaybedeceğini ve başarısız olacağını söyleyen ve ima eden bir sürü insan bulabilirsin. Onlara aldırma. Başarılı olacağına inanan büyük insanlara inan. 

Bir insanın yüreğinde yaşıyor ve onu yüreğinde yaşatıyorsan bundan büyük mutluluk yoktur. Evren harika bir yer. Harika bir dünyada yaşıyoruz. Hepimiz hayatta bir şeyler öğreniyoruz. Kötü insanlardan iyi olmanın değerini mesela. Savaşçılardan yaşamın anlamını. Öfkeli insanlardan gülümsemenin harika gücünü. 

Diğer insanlar diye bir şey yok aslında hepsi ama hepsi hayatın içinde seninle bağlantılı. Bir gün bunu kavradığında hayatta hiç bir şeyi takmaman gerektiğini ve mutlu olmanın senin elinde olduğunu anlayacaksın.

Unutmayınız ki “her şey kolay olmadan önce zordur”