Faruk YİĞENOĞLU


Keşkesi Az İyikisi Çok Olan HAYAT!!

İnsan olanın başına her şey gelebilir çünkü insandır.


İnsan olanın başına her şey gelebilir çünkü insandır.Keyifle geçirdiğimiz zamanlarımız da var,acıdan yandığımız zamanlarda var,hayat seni hangi durakta nasıl indirecek bilemezsin.İki gün önce kazada yandığımız gibi. İnişleri çıkışları, mutluluğu sevinçleri, acıları kederleri var. Her hal bir şekle bürünüp bulur seni önemli olan senin ne yaptığın ve yapacağın. Kimi zaman mutluluktan uçuşacağız, kimi zaman kederden kahrolacağız. Başını yastığa koyduğun an bitecek hepsi. Bazen o çok şükür iyi ki geçti diyeceğiz, bazen de tüh ne çabuk geçti keşke devam etseydi diyeceğiz. Keşkesi az iyikisi çok olan bir hayat bizimle olsa elimizden geldiğince tabi. Kendi değerinin farkında ol ve kendine hak ettiğin değeri ver.  Sen ve sağlığın yoksa hiçbir şey yok çünkü. Gereksinimlerini fark et ve karşıla, kendine özel zaman ayır, kendi kendinle keyifli zaman geçir, yorulduğunu htiğinde dinlen, kendine iltifat et, bir başkasından beklemeden kendini takdir et, şöyle gönülden “aferin bana” de, Hata yaptığında kendine anlayışla yaklaş, hoşgörülü ol, insan olduğunu aklında tut, zorluklar karşısında kendini çok yıpratmadan yol al.
Hızın yavaş olabilir, bazen geriye de bakabilirsin,vazgeçme devam et,ihtiyaçlarına sahip çıkmalı. Kendin karşılamak için elinden geleni yap ama gerektindiğinde yardım istemeyi de bilmeli.Yaşadığın olaylar ve durumlar karşısında ne hissediyorsan onu yaşamak.  Kendine izin ver ne hissediyorsan o duygun ne olursa olsun günlük rutinlerine ve görevlerine devam etmeyi bırakma.Hayattan kopma, sahip olduklarının kıymetini bil, hak ettikleri değeri ver ve göstermeyi unutma, yaşamındaki ilişki içinde olduğun kişilerle iletişimin net ve açık olsun. Evetlerin gönülden, hayırların suçluluk hmeden olsun. Küsmek, trip atmak, surat asmak gibi tavırlardan vazgeçmeli. Ne hissediyor ve ne düşünüyorsan açıkça söyle ve sonuçlarına sahip çıkıp kırmadan kırılmadan yolu görmeliyiz.  Sınırların net olsun ama gerektiğinde esnemeyi bilmeli, kendine özen göstermeyi unutma günümüz artık bu en büyük eksik yanın olsa da, fiziksel ve ruhsal bakımını sakın aksatma, sağlık kontrollerini zamanında yap. Erken çözüm sağlığının devamına katkı sağlar, hayatı yorumlama şeklinin farkında olup sana zarar veren zehirleyen ve aşağı çeken tüm durumları durdurma becerisi edinmeli ve ona göre şekil vermeli. Herkes tarafından sevilmek ve hakkında iyi düşünülen biri olmak zorunda değiliz. Kendinden emin olduğun tüm durumlarına sahip çıkıp gündelik koşuşturmalarının arasında diğerleri için değer katacak bir şeyler yapmak için zaman ayır. Sana da iyi gelecek, olduramadığın durumlar olduğunda, elinden gelenin en iyisini yaptığından eminsen vazgeçmekte bir seçenek olduğunu unutma aklında olsun. 
Yaşamında her şey senin istediğin gibi olamaz. Etki alanında durmayı bil ve o alanı mümkün olduğunca genişletmeye çalış. Etki edemediğin alanlarda savaşarak zamanını ve emeğini boşuna harcamamaya dikkat et, kendini ve senin etkilediğin alanların farkında ol. Kendini bilme ve kendini gerçekleştirme yolculuğun yaşamın boyunca devam etmeli, Yaşamı yönetmek özel bir beceridir. 
Bu özel beceriyi edinmek ve yaşamında kullanmak için iyisiyle kötüsüyle hayatında yaşadıklarını es geçme her geçen bir anı seni doğru ya da yanlış kararlar düşünmene sürükleyecek. Çünkü; Yaşadığın hayatı kendine özgü yapabilmen için, içindeki bir şeylerin, koşulların üzerinde olduğuna inanman ve eyleme geçmek gerekir. Hatalarımızı bilip, doğru yaptıklarımıza emin olduktan sonra kişi, kendi hayatında ne kadar çok kendine ve kendi değerlerine yer verirse, o kadar keşkesi az iyikisi çok bir yaşamı olabilir. 
Bir gün yaşam enerjisi prizinden, yaşam fişin çekilecek. O gün gelmek üzere olduğunda, “öyle bir hayat yaşadım ki, o hayatın her zerresinde ben kendim olarak vardım ve bu yaşam benimdi” diyebilmek dileğiyle.