Özcan ALADAĞ


KIZDIN MI KIZDIN DİYORLAR!

Durup dururken hiç sinirlenir mi insan. Elbette sinirlenmez. Damarınıza basarsalar elbette sinirlenirsiniz. Şahsınızla, mesleğinizle ilgili size yönelik bir yanlışlı olursa sinirlenmekte halkı olursunuz. Tepkinizi de dile getirirsiniz.


Durup dururken hiç sinirlenir mi insan. Elbette sinirlenmez. Damarınıza basarsalar elbette sinirlenirsiniz. Şahsınızla, mesleğinizle ilgili size yönelik bir yanlışlı olursa sinirlenmekte halkı olursunuz. Tepkinizi de dile getirirsiniz.
Eğer gönlünüz geniş değilse elbette!
Başka meslektaşlarımı bilemem ama haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytan olmamak adına her daim dilimin döndüğünce karşı duruş sergilemişidir.
Portakal Çiçeği Karnavalı konusunda da sinirlerimizi depreştirdiler. Tepkimizi ortaya koyduk. Bundan da rahatsız olanlar çıktı elbette.
Bizim tepkimiz neydi?
Gayet açık ve net bir tepkimiz oldu. Yerel ve yaygın basını ayırmak, sınıflandırmak tertip komitesinin ayıbıydı. Bunu eleştirdik. Karnaval Gazetesi’nin hazırlanması yöntemine tepki gösterdik. Karnavaldaki uygulamaların eksikliğinden dem vurduk.
Tepkimizde haklı olduğumuz kimse ret edemedi. Ancak ifadelerinin arkasına ‘Karnavala gölge düşmesin’ sözlerini ekleyerek ‘yasak savma’ yöntemine girenler oldu. O ifadeler de ifade sahiplerini bağlar elbette.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne de meslek örgütümüz olması nedeniyle çağrıda bulunduk. İnşallah onlar da tepkilerini dile getirirler.
Festivalle ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar ile diğer ilçe başkanlarının da ekonomik anlamda katkıları kendilerinin yani belediyelerinin karşılamasına karşın en ön planda Ali Haydar Beyin olmasının da ‘davul bizim sırtımızda tokmak başkasının elinde’ şeklinde yorumlandığını en iyi bilenlerdenim.
Festivalin organizesini gerçekleştirenlerin stantların kurulmasına yönelik maliyet hesaplarını nasıl çıkardıklarını, kimlerden nasıl para tahsil edildiğini, festivalin masrafını, sponsorları, bakanlıktan alınan yardımları hülasa festivalin bütçesini çıkarmaları gerektiğine dair bir beklentinin olduğunu belirtmek isterim.
Bu konuda bir açıklama yaparlar mı? Yapmaları gerekir. Zaruriyet doğmuştur. İnşallah çıkıp açıklarlar. Yoksa bu soruyu sürekli olarak kendilerine yöneltenler çıkacaktır.
Festivalin tarihini değiştirmek doğru mudur? Bu sorunun yanıtını vermeleri lazım. Dünyanın her yerinde festivaller aynı tarihte başlar, aynı tarihte sona erer. İkide bir tarih mi değişir? Bu yıl Ramazan’a rastlıyor diyerek tarihi değiştirdiniz. Gelecek yıl Ramazan her önceki yıldan 10 gün önce başlayacak ve yine Ramazan ayına denk gelecek? Sonraki yıllar da denk gelecek? O vakit ne yapacaksınız? Bu sorunun yanıtını da vermek lazımdır.
Yani mesleğimize yönelik sıkıntıları yaşatırsanız yanıtını alırsınız. Biz sormuş olalım, siz de yanıtınızı vermiş olun…
Bekliyoruz efendim…