EMRAH ATAŞ


KOZAN’IN DÜŞMANI KOZANLILAR

Kozan bugün sahipsizse, bunun tek sorumlusu Kozanlılardır.


Kozan bugün sahipsizse, bunun tek sorumlusu Kozanlılardır. Şehir, yıllardır aynı kısır döngünün içinde dönüp duruyor. Birileri koltuğa oturuyor, seçim zamanı gömlek değiştirir gibi parti değiştiriyor, vaatler havada uçuşuyor… Sonra? Sonra Kozan yine unutuluyor, Ankara’da adı bile anılmıyor.

Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz: Bu şehrin siyasileri, memleketi için değil, kendi cüzdanları için mücadele ediyor. Kozan’ı temsil ettiğini söyleyenler, asıl işlerinin Ankara’daki kapıları aşındırıp yatırım getirmek olduğunu unutmuş durumda. Çünkü dertleri Kozan değil, kendi gelecekleri.

Bunca yıl geçti, Kozan’a ne geldi? Yollar delik deşik. Tarım desen, üretici perişan. Hastane desen, randevu almak ölüm. Peki, bu şehirde siyaset yapanlar ne yapıyor? Fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşmak dışında hiçbir şey!

Gerçekleri konuşalım: Adana’nın ilçeleri bir bir büyürken, Kozan yerinde sayıyor. Ceyhan’da, İmamoğlu’nda yatırımlar artarken, Kozan’a çakılı tek bir çivi bile yok. Çünkü Kozan’ı temsil edenler masaya yumruğunu vuramıyor, Ankara’da Kozan’ın hakkını arayamıyor.

Kozan’a yatırım gelmiyor çünkü Kozan’ı savunan yok! İşin daha acısı, Kozanlı olup da Kozan’ın gelişmesini istemeyenler var. Kendi rantı uğruna, kendi çıkarları için, şehri küçültenler, yatırım gelmesini engelleyenler… Çünkü biliyorlar ki Kozan büyürse, kendi küçük krallıkları yıkılır.

Seçim döneminde Kozan sokaklarında ceket ilikleyenler, kazandıklarında Kozan’ı hatırlıyor mu? Mazbata alınınca Kozan bitiyor, Ankara başlıyor. Yatırım almak için değil, kendi işlerini halletmek için kapı kapı dolaşıyorlar. Seçimden seçime halkın arasına karışıp, oy isteyip sonra ortadan kaybolanlardan bıkmadınız mı?

Bu şehrin insanı artık gözünü açmalı. O koltuklarda oturanlar size hizmet için mi var, yoksa kendilerine mi çalışıyor? Yatırım mı getiriyorlar, yoksa sadece protokolde fotoğraf çektirip alkış mı topluyorlar? Kozan halkı artık bunu sorgulamalı!

Ankara’da Kozan’ın adı yok. Çünkü Kozan’ı savunan yok. Bizi temsil ettiğini iddia edenler, bırakın hakkımızı savunmayı, toplantılarda bile iki kelime edemiyor. Kendi işlerini halletmekten, kendi çevrelerini zengin etmekten başka dertleri yok.

Kozan öksüzse, bunun tek sebebi Kozanlıların sessiz kalması. Biz sustukça, onlar da koltuklarında rahatça oturuyor. Birileri artık hesap vermeli! Yıllardır bu şehri yönetenler, çıkıp Kozan’a ne kazandırdıklarını anlatmalı. Eğer anlatacak bir şeyleri yoksa, o koltukları da bırakmalılar!

Bu memleket daha fazlasını hak ediyor. Ama önce Kozanlılar uyanmalı!