HÜSEYİN ERCİYES


Lobi acizliği, Ceyhan 4, Kozan 1

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ak Parti İl Kongresi 1 kez daha gösterdi ki siyasetin akdi vefası olmadığını.


Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ak Parti İl Kongresi 1 kez daha gösterdi ki siyasetin akdi vefası olmadığını.

Gerçekleşen kongrede sosyal mesafe aymazlığına sadece pes demek isterim. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu;

Uyulmayan sosyal mesafeden daha çok il yönetim kurulunun oluşturmasında hangi kriter uygulandı? Sorusunu sormadan edemeyeceğim.

Hatırlarsınız geçtiğimiz günlerde Ak Parti İlçe Teşkilatı il bazında üye kaydı sıralamasında 1. sırada olduklarını duyurmuşlardı.

Her 4 kişiden 2 sinin Ak Partiye kayıtlı olduğu ballandıra ballandıra anlatılmıştı. Bu gelişme elbette Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve ekibinin başarısı olarak kabul edilmişti.

Adana ilçeleri arasında Ak Partiye en çok üye kazandıran ilçenin il yönetiminde sadece 1 kişinin olma başarısızlığı kimin acaba?

Nüfus ortalaması olarak aynı seviyelerde bulunduğumuz Ceyhan ilçesinden il yönetimi listesine 4 kişi alınırken, Kozan’dan sadece Ahmet Eren’in alınması manidar bir gelişme. İl yönetim listesi hangi kriterler ile yapıldı. Uygulanan kriterin ilçelerin kayıtlı üye sayıları dikkate alınarak yapılması gerekmez mi? Ceyhan’da her 4 kişiden 1’i Ak Partiye kayıtlı iken Kozan’da her 4 kişiden 2’ si Ak Parti üyesi yapılan listede çok üyesi olan ilçelerin esemesi okunmadığı açık aleni ortada, Sayın Bilgili il yönetimi listelerinin oluşturulmasında maalesef sınıfta kaldı.

Ortaya çıkan il yönetim listesine göre Ak Parti Teşkilatlarının çalışma performansları değil, kişilerin performansının konuştuğu ortada.

Genelde siyasilerin bir bakış açısı vardır.

“O benim adamım ne de olsa ben kaçanı yakalayayım” bakışı bizim Kozan’da bu bakış açısı ile bakmış olacaklar ki Ceyhan’a 4, Kozan 1 ne de olsa Kozan çanta da keklik.

Bu bakış açısı ilk etaplarda işe yarar gibi görünse de uzun vadeli zaman diliminde kaybetmenin başlangıcı gerçeği ile yüzleşilecektir.

Elbette il başkanı ve ekibi ilerleyen zamana göre değil de güne göre siyaset yapa bilirler.

Hatta yukarıda belirttiğim gerçekleri görmezden gelmiş de ola bilirler.

İl başkanı ilçenin başarısını görmüyor ise bunu il başkanına göstermenin mücadelesi verilmeli.

İl yönetim listesinde kimlerin olduğunu kongre salonunda öğrenen siyasi iradenin başarısız olması yadırganacak bir durum değildir.

Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler Karadeniz’lilerden oluşuyor.

Siyaset, idare, sanat, iş vs. İşin başındakilerin tamamı Karadeniz’li. Karadeniz’li değilse de eniştesi Karadeniz’lidir.

Elbette şimdi bu bölge insanımızın bu denli başarısının altında yatan gerçek ne?

Sayın Cumhurbaşkanın Karadeniz’li olması etkendir.

Turgut Özal döneminde de Karadeniz’liler etkisi de sadece bu gerçek hemşericilik rolünü tek başına hedefe götüren nokta olarak kabul edilemez.

Başarının sırı LOBİ

Günümüzde bölgenizin hizmet almasını istiyorsanız sizin Ankara da çalışan bir lobinizin olması şart.

İstanbul’da 1945 yılında kurulan Trabzonlular derneğinin bölge ve bölge insanı adına yaptığı lobi çalışmaları 1960 yıllarının başlarında meyvesini vermiştir. O günden bugüne denk lobicilik faaliyetleri bölge insanı tarafından etkin olarak kullanılmıştır.

Açık bir örnek Ak Parti hükümetinin 19 yıllık hizmet ağının en önemli bölümünü de yollar oluşturmaktadır. Adana il sınırını çıktığımız andan itibaren yol medeniyeti ile buluşurken, biz 40 yıldan bu yana Mansurlu İnderesi yolunun türküsünü okumaya devam ediyoruz.

40 yıldır okuduğumuz türkünün acı gerçeği LOBİ çalışmamızın olmamasıdır.

Ak Parti İlçe Teşkilatının içerisine düştüğü başarısızlığın nedeni LOBİDİR.