Özcan ALADAĞ


MERAK ETTİK YÜKSELEN DEĞERLERİ

Bir belediye başkanı düşünün. İlçede belediye başkanlığı yaptığı dönemde belediyenin amblemini değiştirmeden, ilçenin yükselen değerlerini dikkate alıp kamuoyu ile paylaşmadan 5 yılını geçirsin.


Bir belediye başkanı düşünün. İlçede belediye başkanlığı yaptığı dönemde belediyenin amblemini değiştirmeden, ilçenin yükselen değerlerini dikkate alıp kamuoyu ile paylaşmadan 5 yılını geçirsin.
Aynı belediye başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı olunca ‘çaktırmadan’ belediyenin amblemini değiştirsin ve yükselen değerlerin bu amblemde yer aldığına vurgu yapsın.
Sayın Zeydan Karalar’dan bahsediyorum.
Seyhan Belediye Başkanlığı makamına oturmasının ardından toplanan belediye meclis oturumunda Sayın Karalar’ın bazı meclis üyeleri Seyhan’ın ambleminin değiştirilmesinden yana tavır koydular. Aralarında çok yakından görüştüğüm belediye meclis üyeleri de vardı.
Sayın Karalar o tarihte belediyenin ambleminin değiştirilmesine karşı çıktı ve aynı amblem ile 5 yılını tamamladı.
Ancak Sayın Karalar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olunca amblemini değiştirme ihtiyacı duyduğu belediyenin yükselen değerlerini de gerekçe göstererek meclis oturumlarındaki yansıda bu yeni amblemi kullanmaya başladı.

Karalar’a göre bu amblem değil. Yükselen değerleri gösteren bir simge…
Lakin meclis üyeleri Karalar gibi düşünmüyor. Çünkü belediyeye ait tüm etkinliklerde amblem çok küçük bir şekilde yasak savar gibi kullanılıp yükselen değer ön plana çıkarılıyor.
Bu da belediye meclis üyelerinde rahatsızlık yaratıyor. AK Partili Ozan Gülaçtı aylar önce bu konuyu meclis gündemine getirip eleştiri oklarını Karalar’a doğru yöneltmişti. Önceki gün de Karaisalı Belediye Başkanı Karalar’a amblemi neden değiştirdiğini sordu. Karalar’da bu olaya “Amblem değil. Adana’nın yükselen değerlerini içeren şeyler var. Biraz inceleyin, merak edin” diye yanıt verdi.

Merak etmeye başladık şimdi…
Adana’nın yükselen değerleri nedir? Bunun kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor diye düşünüyorum. Belediyenin her konuda yükselmediğini biliyoruz ama kentin yükselen değerlerinin neler olduğunu da bilmek isteriz!
İşin özünde tüm CHP’li Büyükşehir Belediyeleri ağız birliği etmiş gibi, sanki genel merkezden alınan bir kararın hayata geçirilmesi gibi birbirine benzer ‘yükselen değer’ amblemleri oluşturup kullanmaya başladılar. Böyle de bir görüntü var ortada.
Belediye başkanlarına göre yükselen değerler var kentte. Lakin halka göre bu yükselen değerler fazlaca belirgin bir şekilde kendisini hissettirmiyor.
Şayet yıllardır kullanılan amblem hoşa gitmiyor ise, Adana’yı temsil etmiyor ise değiştirilebilir. Bunda bir sıkıntı yok. Ancak asıl sıkıntı yeni oluşturulan amblemin meclisten onaylanarak geçmeyeceğinden kaynaklı sıkıntı olsa gerekir.
Çünkü mecliste Millet İttifakı azınlıkta, Cumhur İttifakı çoğunlukta…

Netice itibariyle merakımızı Sayın Karalar giderip yükselen değerleri basınla ve kamuoyu ile paylaşır ise seviniriz…