Edibe GÜLNAR


MHP ADANA ÖZELİNDE YANLIŞ YAPTI

Yerel seçimler yaklaşınca insanlar Cumhur İttifakı’nın Adana’da hangi partinin adayı ile seçimlere gideceğini merak etmeye başlamıştı.


Yerel seçimler yaklaşınca insanlar Cumhur İttifakı’nın Adana’da hangi partinin adayı ile seçimlere gideceğini merak etmeye başlamıştı.

Bu bekleyiş sırasında MHP tabanı bir önceki seçimde olduğu gibi kendi partilerinin adayı ile seçime gidileceğini bekliyordu. Ama olmadı. Adana’da Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili bir isim olacak.

Önceki dönem belediye başkan adayı olan Hüseyin Sözlü ile Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın ikisinden birisinin aday yapılmasını bekleyen MHP tabanı hüsrana uğradı.

Her ne kadar il başkanlığının yaptığı açıklamada ‘Cumhur İttifakı’nın adayı hangi partiden aday olursa olsun bizim adayımızdır’ ifadesi vurgulanmış olsa da taban olaya hiç de öyle bakmıyor.

Adana’da AK Parti ile MHP’nin tabanı kendi adayları dışında bir isim aday olursa parti olarak aday vermekte genel merkezlerle aynı düşünmüyor.

Bunu geçmiş seçimde MHP adayı olan Hüseyin Sözlü’ye AK Parti’nin gereken desteği vermemesi ile gördük, yaşadık.

Peki, Adana’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak? Şimdi bu sorunun yanıtı aranıyor.

Şayet AK Parti, MHP tabanını çileden çıkaracak bir ismi aday gösterir ise seçim CHP’ye armağan edilmiş olur. Bu kadar net gözüküyor fotoğraf!

Tabanın tanımadığı, herkesin tanımakta zorluk çekeceği bir ismi getirip AK Parti aday olarak gösterir ise CHP Adana’da yeniden şanslı duruma gelir. Bunu sanırım hesap ediyorlardır.

Şuana kadar aday bulmakta ve açıklamakta başarılı olamayan AK Parti’nin adayının kim olacağını MHP tabanı dikkatle bekliyor, takip ediyor.

Benim kanaatim odur ki, MHP Adana özelinde yanlış yaptı! Adana’da Cumhur İttifakı’nın adayının MHP’li bir isim olması gerekiyordu. Seçim sonuçlarında bu yanlışlığı yaşayarak görecekler.