Özcan ALADAĞ


NE ÖDERİZ, NE DE İNKÂR EDERİZ!

AK Parti Hükümeti, CHP’li belediyelere ‘SGK borçlarınızı size göndereceğimiz İller Bankası paralarından keseceğiz’ uyarısını yaptı.


AK Parti Hükümeti, CHP’li belediyelere ‘SGK borçlarınızı size göndereceğimiz İller Bankası paralarından keseceğiz’ uyarısını yaptı. CHP’li belediyeler ise isyan edip ‘Borcumuz borç. Ne öderiz, ne de inkâr ederiz’ dediler.

CHP’li belediyeler bu borçların belediye borçları olmadığını, BİT borcu olduğunu yani Belediye İktisadi Teşekküllerinin borcu olduğunu söylediler.

AK Parti Hükümeti de, BİT’lerin mal varlıklarına icra koyarak gerekirse satışını isteyip alacağı tahsil etmekte kararlı gözüküyor.

Ortada böyle bir tablo var.

Yıllarca alacağını tahsil etmeyen SGK’nın bugün aklına alacağının düşmesi garip değil mi?

İşin aslı, CHP’li belediyeleri köşeye sıkıştırmak olarak net bir şekilde gözüküyor. AK Parti Hükümeti, köşeye sıkıştırmak değildir diyerek ses yükselmiş olsa da kamuoyu konuyu böyle algılıyor.

Seçimlerin üzerinden 4 ay geçti. CHP’li belediyeler hala bir adım atarak 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kendilerinden önceki yönetimin attığı adımlardan başkaca bir adım atamadılar. Bir adet hizmete imza atamadıkları gibi, eski belediye başkanlarının projelerini denetlemekle, onların önünde poz vererek hizmet yapmaya çalıştıklarını söylemekle yetiniyorlar.

Yani hizmet üretemiyorlar.

Bir de bu SGK sıkıntısı ortaya çıkınca sanırım bir müddet daha hizmet üretemeyecekler genç CHP’li belediyeler…

SGK’nın sadece belediyelerin üzerine gitmesi de tamamen yanlış bir uygulama. Belediyelerin dışında alacaklı olduğu kurum ve kuruluşlardan SGK parasını böyle tahsil etme yoluna gitti mi?

Bence gitmedi, gitmiyor da…

SGK’nın hacizli mallarını tahsil etme oranı yüzde 20…

Olacak iş mi bu?

Devletsin ve haciz işleminde başarısızsın!

Kabul edilir gibi değil…

Elbette kurumlar alacaklarını tahsil edecek. Bunda bir sıkıntı yok. Lakin hakkaniyeti de elden kaçırmayacaksın.

Hükümetin durup dururken bu tür belediyeleri köşeye sıkıştırma adına yaptığı adraksiyonu da ben doğru bulmuyorum.

CHP’nin ‘Borcumuz borç. Ne inkâr ederiz, ne de öderiz’ açıklamasından sonra AK Parti Hükümetinden nasıl bir hamle gelecek? Onu da merakla bekliyoruz.

Sözün özü, belediyelerde hal ve gidişat çok ama çok kötü…