Edibe GÜLNAR


NİHAYET AKILLARINA DÜŞEBİLDİK

Seçim yaklaştı, akıllarına 5 yıl boyunca düşmediğimiz kişilerden mesajlar almaya, telefonlar gelmeye başladı.


Seçim yaklaştı, akıllarına 5 yıl boyunca düşmediğimiz kişilerden mesajlar almaya, telefonlar gelmeye başladı. Her birisi ‘ben şuraya adayım’ diyerek başlayan cümlelerle bizlerden destek istemeye başladılar.

‘Günaydın’ derler…

Günaydın ki ne günaydın…

O kadar çok aday adayı olduğunu söyleyerek yola çıkan siyasetçi var ki, bunların bir kısmına baktığımda ‘sen de mi aday oldun?’ diyerek soru yöneltip sonrasında da ‘kimlere kaldık’ diyerek içimden geçiriyorum.

Siyaset bu, herkesin aday olma hakkı var elbette. Ancak aday olan kişilerin bir kısmında da bazı meziyetlerin aranması gerekiyor. Hani bir laf vardır ya, ‘İpini koparan’ diye…

Bu tip aday o kadar çok ki biz seçmenlerin de söyleyecek sözleri oluyor elbette.

Özellikle AK Parti içinde aday adayı olan bazı isimlere bakıyorum, ‘harmanda izi olmayan’ ancak ‘hasat zamanı ortaya çıkan’ tiplerin aday olduklarına tanıklık ediyorum.

Genel merkezler sanırım bu tip adayların da varlığından haberdar olmuşlardır. AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunanların bir kısmının belirli yerlere gelmek, ihale almak, paralarına para katmak adına yola çıktıklarına bizatihi tanıklık ettiğim de oluyor!

Tabi ki bu tip adayların önünü açan, onların aday adayı olmasına izin veren, aday olamadıklarında ‘iktidarın imkânlarını sonuna kadar açan’ yöneticiler olduğu sürece bu tip aday adayı olanlara daha çok rastlarız!

MHP’den aday adayı olanları bir kısmının liyakattan uzak isimler olduklarına da kanaat getirdiğimi söylemekte hiç beis görmüyorum. İktidarın küçük ortağının bu tür çetrefili işlerle uğraşmaları gayet doğal hale geldi maalesef…

İYİ Parti kendi başının derdine düşmüş gibi, aday bulmakta zorlanıyor. Parti içi sorunların Adana’ya yansıması da resmen görülüyor. Parti içindeki dengeler ve aday olmayı düşünenlerin geri adım attığı bir ortamdayız.

CHP’de her yer gri zemin…

Bütün herkes ne olup biteceğine bakarak temkinli davranıp ‘ya tutarsa’ zihniyeti ile yola çıkmışa benziyorlar.

Sözün özü, bu yerel seçimlerde insanların önüne her konuda yetkin birer isimleri bularak partilerin halkın önüne koyacaklarına buradan baktığımda inanmıyorum. Bunu hissedemiyorum.

Sanırım ‘kötünün iyisine’ mum olacağız…