Özcan ALADAĞ


NUR TOPU GİBİ YENİ PARTİMİZ OLACAK!

MHP’den ayrılarak büyük hayaller ile İYİ Parti’ye gittiler. Ancak hüsran yaşayarak bağımsız kalıp İYİ Parti’den istifa ettiler.


MHP’den ayrılarak büyük hayaller ile İYİ Parti’ye gittiler. Ancak hüsran yaşayarak bağımsız kalıp İYİ Parti’den istifa ettiler.

Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk’tan bahsediyorum.

Her iki milletvekili Ayyıldız Hareketi diye bir hareket başlattılar. Nabız tutarak ülkeyi dolaşıp parti kurmanın alt yapısını oluşturuyorlar. Bu nedenledir ki Adana’ya da gelerek çalışmalarını sürdürmek istediler.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında Ümit Hoca, Ağustos ayında partilerini kuracaklarını açıkladı. 26 Ağustos tarihini de milat olarak belirlediklerini ifade etti Ümit Özdağ. Elbette her siyasetçi gibi Özdağ’da ülkenin içinde bulunduğu duruma işaret edip çözüm önerileriyle ülkeyi yönetmeye talip olduklarını ifade etti.

Türk siyasetinde 100’ün üzerinde siyasi parti aktif olarak yer alıyor. Bunlardan ancak 10 tanesi halkın yanında itibar görüp seçime girerek hatırı sayılacak derecede oy alarak siyasetlerine devam ediyorlar. Ya diğerleri?

Tabela partisi olarak zihinlerde yerini alıyorlar!

Nur topu gibi yeni bir partimiz daha olacak. İsmi ne olur bilmiyorum ama AYYILDIZ hareketini parti olarak da benimsesinler. Olsun bitsin…

İsmail Koncuk’un Kamu-Sen geleneğinden gelen bir sendikacı olması ve aynı zamanda eğitimci olması nedeniyle oluşacak olan çekirdek kadroda genelde sendika ağırlıklı ve MHP’ye yakın isimlerin yer almasını bekliyorum ben yeni kurulacak olan partinin yönetimindeki isimleri…

Bu beklentim önceki gün Özdağ ve Koncuk’un Adana’ya gelişlerine kadar bende üst seviyede hâsıl olmuştu ama buluşmadan sonra bu düşüncem de biraz sekteye uğradı. Çünkü Özdağ ve Koncuk’u karşılamaya gelerek toplantıya icazet edenlerin İYİ Parti’den bir süre önce istifa eden isimlerden oluştuğunu görünce biraz endişeye kapıldım doğrusu…

Ayyıldız Hareketinin partileşme süreci de geçirmiş olsa Türk siyasi hayatında büyüyen, güçlenen bir yapıya kavuşmasını kendi adıma öngörmüyorum. Çıkış yöntemi ve var oluş gerekçeleriyle politika arenasında güçlü bir yer edineceklerine de kanaatim odur ki fazlaca ihtimal veremiyorum.

MHP ve İYİ Parti’den bir bölen konumunda yerini alarak, yüzde birin civarında oy alabilecek kadar da aktif politikanın ana unsuru olabileceklerine imkân ve ihtimal dahi vermiyorum.

Gördüğüm bu…

Orhan Kavuncu’nun oğlu olan İstanbul İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili FETÖ bağlantılarının olduğu yönündeki açıklamalarından sonra partiden ayrılan Ümit Özdağ’ın bu iddiaları, Buğra Kavuncu’nun konuyla ilgili açılan soruşturmadan takipsizlik kararı alması Ümit Hoca aleyhine eksi puan getiren gelişme oldu. Yakın zamanda bu açıklamadan sonra konuyu yorumlayan Meral Akşener ise bütün olayı “Hayatım boyuncu hiç unutmayacağım ve affetmeyeceğim bir yakıştırma” diyerek nitelendirdi.

Takipsizlik olayından sonra Ümit Özdağ’ın konuya olan yaklaşımını bilmiyoruz elbette. Hala ısrarcı mı Buğra Kavuncu ve FETÖ bağlantıları iddiasında?

Bilinen bir gerçek var ki puan hanesine eksi olarak da not edildi bu olay Sayın Özdağ’ın…

Esnaf ziyareti gerçekleşti. Dernekler ziyaret edildi. Adana’da geçen sürede ortaya çıkan tabloyu yorumlamak gerekir ise Ayyıldız Hareketi bereketli bir zemin üzerine inşa edilecek gibi gözükmüyor.

Haktan hayırlısı diyelim ve Sayın Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk’a yeni siyaset yollarında başarılar dileyelim.