HÜSEYİN ERCİYES


Oda seçimleri kral çıplak

Malumunuz... İlçemizin gündemi oda seçimleri. Koltuğa yaslanıp neler olup bittiğini seyretiğim zaman “Oda başkanı değil de, devlet başkanı seçiyoruz” demekten kendimi alamıyorum.


Malumunuz... İlçemizin gündemi oda seçimleri. Koltuğa yaslanıp neler olup bittiğini seyretiğim zaman “Oda başkanı değil de, devlet başkanı seçiyoruz” demekten kendimi alamıyorum.

4 yılda, bırakın kendilerini isimlerini dahi duymadığımız oda başkanlarımız iş seçilmeye geldikleri an, bırakın kendilerini eş, dost, akraba… hep beraber tam gaz ileri vites ile görüyoruz.

Şimdi, bu eleştiriyi ağır bulan oda başkanları olacaktır. İstisnai durumun dışında kalan 1, bilemedin 2 oda başkanı dışında kalan oda başkanlarımız maalesef seçimden seçime bir odanın başkanı olduğunu hissedebiliyoruz.

Sayın oda başkanlarının, bu sözler hoşuna gitmeyebilir. Lakin, kusura kalmayın ama “KRAL ÇIPLAK” bunu ben değil, oda üyeleriniz söylüyor.

Kral çıplak olunca, başkanlar tekrar seçilmek için hayırlı-hayırsız, yasal-yasa dışı, ahlaki-ahlaksız her yol mübah anlayışı ile seçim süreci geçiriyorlar.

Yaşanan seçimlerin hiç birinde henüz bir galibiyet yaşanmadı.

Yapılan 4 oda seçiminde oda üyeleri mevcut başkanlara “Devam Edin” dedi. Mevcut oda başkanları yerlerinde kaldılar.

Marangozlar ve şoförler odalarının üyelerinin başkanlarına gönderdiği ince mesaj mevcut başkanlar tarafından çok iyi okunmalı.

Gerilim flimlerini aratmayan bir ortamda geçen seçimlerin gidişatından kimse memnun değil maalesef. Son zamanlarda yaşanan hadiseler yukarıda belirttiğim maddelerin onayı anlamına geliyor.

Toplum olarak, sürekli kötüden veya olumsuzluklardan beslenen bir yapıya sahibiz.

Kötü işleri uygulamarı veya hadiseleri konuşarak yaymak yerine, güzel olanları konuşarak onları yaysak olmaz mı?

Bakın, bu kadar gergin geçen oda seçimlerinde birbirlerine rakip olmalarına rağmen medeni çizgiyi koruyan, ahlak sınırları içerisinde üyelerinin oylarını talep eden elektirikçiler odası başkanı ve başkan adayı Salim Kaynak’tan bahsetmek istiyorum. Her iki adayda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sert ama tatlı, mücadeleci ama ahlaki, hırslı ama vicdanlı bir yarışın içerisinde yürüyorlar. Oda üyelerine birbirlerini karalayarak değil, birbirlerine övgü ile bahsediyorlar. Karşılaştıkları ortamlarda birbirlerine sarılıyorlar. Aynı masada muhabbet edebiliyorlar. Birbirlerinin iş yerinde birbirlerini ziyaret edebiliyorlar. Kısaca; özlenen, istenen ve beklenen oda seçim sürecini yaşatabiliyorlar. Eminim ki, bu Cuma günü yapılacak olan seçimlerde kazanan kim olursa olsun, sevgi ile birbirlerini tebrik edecektir.

Kaostan beslenen, kişisel hırs ve intikam duygularını açığa vuran,  bunada seçim yarışı diyenlere elektirikçiler odası başkanı ve başkan adayı örnek olsun.