Faruk YİĞENOĞLU


ÖĞRENMEK İÇİN DOĞRU ANLATIM ŞART

Kozanda yakın zamanda gelişen güzel bir gelişme diyebiliriz aslında bugün yapılan çalıştay için, güzel projelerin adımı atıldı. Başlamak yolu yarılamaktır bugün o başlangıç yapıldı.


Kozanda yakın zamanda gelişen güzel bir gelişme diyebiliriz aslında bugün yapılan çalıştay için, güzel projelerin adımı atıldı. Başlamak yolu yarılamaktır bugün o başlangıç yapıldı.

 

 

 

Çalıştay da yapılan konuşmalar Atatürk parkında yapılan heykelin ne anlama geldiğinin göstergesiydi. Geçmişte yapılan yorumlar gerçekten ilk başta acımasız olsa da doğru şekilde anlatılamamanın eksikliğiydi aslında.

 

 

 

23. dönem AK Parti Milletvekili Eczacı Mehmet Domaç, "Bu heykelin hikayesi tibbi bitkilerle ilgili çok büyük projelerle ilgili. Dioskorides heykelinin yapılan Anavarza antik kenti ve Aromatik tıbbi bitki merkezinde Kozan'a yapılması için karar verdiklerini kaydetti. Devamında bunun ilk olduğu ve bundan sonraki yıllar için burası çok güzel bitkisel ürün alanı. Hemen ihraç edilebilecek ürünler mevcut katma değeri de çok yüksek. Eczacılık dışında da müteşebbis olun, yanınızda 200 insan çalışsın köylü üretsin" dedi. 2000 bin yıldır dioskoridesin bitkileri günümüzde de kullanılmaktadır. Eczacılarımızda kalıcı eserler bıraksınlar.”

 

 

 

sözüyle tamamlarken birlik ve beraberliğe işaret etmesi ders çıkarılacak başka bir anekdottu bana göre.

 

 

 

Bu vesile ile Hakan Can başta olmak üzere emeği geçen katılımcılara teşekkür eder seneye daha verimli şekilde geçmesini diliyorum bizlere düşeni de yapmaya hazırız.

 

 

 

Kozan da bulunan kurumlar da üstüne düşeni yapmaya başlıyor harıl harıl çalışan ilçe spor müdürlüğü, gençleri sürekli faaliyetler ile ödüllendirmeye, aynı şekilde iletişim halinde olan Halk Eğitim de kendilerini yenileyerek sürekli 7 den 70’e süren öğretim çalışmasına devam ediyor. Elbette bunlar gerçekleşirken Üniversitemizde ve Mili Eğitimde baharın gelişiyle birlikte artan seminerler öğrencilere yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken yine en büyük iş EĞİTİM-ÖĞRETİM kurumlarımıza düşmektedir.

 

 

 

İş birliği içerisinde tarih,sağlık (ANAVARZA-DİOSKORİDES vs.) tam anlamıyla işlenmelidir ki sessiz unutulmuş bir nesil yerine zaten araştırmayı seven ama neyi araştırdığını, araştırma sonrası nasıl bir geliştirme projeleri yaparız derdine düşen bilinçli gelecek olursa yaşamlarını ona göre sürdürme imkan ve fırsatlarını kendileri geliştirmiş olacaktır.

 

 

 

İş birliği alışveriş ile danışmalar halinde yapılırsa gelişen ve yaşanan bir KOZAN ortaya çıkacaktır inşallah.